Википедија 15/Материјали

This page is a translated version of the page Wikipedia 15/Material and the translation is 100% complete.
Википедија 15
Пронађите догађај
Догађаји
Испланирајте догађај
Укључите се
Поделите своја искуства
Медији
Придобијте пажњу
Материјали
Брендирање и обележја
Дискусија
Сарађујте с другима
Пронађите потпуно прилагодљиве материјале за прослављање Википедије 15 са стилом.

О обележју Википедије 15

 

Обележје овогодишње прославе требало би да буде забавно. И весело. Може да буде живо. Или пак без анимација. На Вама је да одаберете како ће заиста да изгледа. Можете да додате предмете који Вама нешто значе: где живите, чиме се бавите и сл. Имате могућност да користите предмете да испричате причу о томе шта је то за Вас пројекат Википедија.

Славимо низ Википедијанаца и википедијских тема са широким спректром дизајна. За само један дизајн, можете да употребите било коју од постојећих илустрација која Вам се чини прикладном, или да направите сопствену! У ствари, можете да користите ове објекте за пројекте који ће бити прављени и после 15. рођендана.

Уједињујућа конзистентност овде је видљива. Пратећи препоруке за дизајнирање које се налазе испод, можете да направите иконе које ће да представљају како Вас тако и прославу 15. годишњице.

Како користи обележје

Обележје се састоји из два основна елемента:

  • слике или анимиране групе слика
  • текста испод

Осим придржавања ових упута, можете и да поново употребљавате, мешате и правите обележја на много начина, по властитом нахођењу.

Како прилагођавати обележје

Испод смо Вам омогућили основни сет од 27 слика, али се надамо и да ћете Ви да додате властите и да их комбинујете. Ово можете да користите у било ком од програма за уређивање графика, укључујући Инкскејп, који је слободан и отвореног кода. Можете додати више слика и направити анимирани гиф! Речи „Википедија 15” могу да се замене са било којим локализованим примером, на било ком језику. Типографско писмо које смо ми користили је OpenSans, бесплатан фонт из Гуглових фонтова и слободно лиценциран Апач лиценцом под верзијом 2.0.

   

Коришћење обележја за друге материјале

Обележје Википедије 15 може да се користи за производњу слављеничке робе, идентификацију специјалних веб-страница или других дигиталних садржаја, прављење плаката или банера, тагова за имена, рођенданских торти и још много тога. Дизајнери су развили овај примерак водича (испод) да би приказали неке од могућих употреба обележја. Будите и Ви креативни и поделите своје концепте и идеје у галерији испод.

Можете да поставите обележја на обојене или позадине са узорцима. Чак можете и да подесите боју самих линија обележја како би одговарала потребама Вашег дизајна.

Молимо, учините да се обележја деле! Али имајте на уму да име „Википедија” не сме да се користити у сврхе продаје било којих предмета или за друге потребе пре него што се провери да је то у складу са смерницама за робне марке.

 


Обележје

За преводе на више језика, погледајте страницу са обележјима.


    Пронађите још ознака на Викимедијиној остави!


Радите и улажите највећи напор да Википедија 15 лого буде доступан на још више језика: Википедија 15/Превођење

Остало


Логои


Са заштићеним текстом