Wikimedia-hovedpunkter, januar 2016

This page is a translated version of the page Wikimedia Highlights, January 2016 and the translation is 100% complete."Sara Mörtsell.jpg" by Victor Grigas, freely licensed under CC-BY-SA 3.0.;"Wikimania_Translathon_20150718_162444.jpg" by Amire80, freely licensed under CC BY-SA 4.0.; "I_am_a_Wikipedian.webm" uploaded by Giselle Bordoy WMAR, freely licensed under CC BY-SA 3.0.; Collage by Andrew Sherman.

Her er hovedpunkterne fra Wikimedia bloggen i januar 2016.

 
Møde om indholdsoversættelse hos Wikimania i 2015. Photo by Amire80, freely licensed under CC BY-SA 4.0.

Indholdsoversættelse er klar i en betaversion til alle de brugere, der er logget ind på 289 Wikipediaer. Et år efter at det blev annonceret, har værktøjet været brugt af mere end 11.000 skribenter, der har lavet flere end 50.000 nye artikler.

Man kan videregive sine kommentarer og tilbagemeldinger om værktøjet til indholdsoversættelse ("Content Translation tool") til Wikimedias sprogholdprojektets diskussionsside.

Syv skribenter på Wikimedia bliver fremhævet i denne dokumentarvideo. Video uploaded by Giselle Bordoy WMAR, freely licensed under CC BY-SA 3.0.

I løbet af 2015 gennemførte det argentinske Wikimedia en række interviews for at mødes med Wikimediafællesskabet i Argentina. Hvad var den første artikel, de skrev? Hvilke problemer havde de? Hvordan var deres tilgang til Wikimedia Argentina? Disse er blot nogle af de spørgsmål, som dette dokument forsøger at besvare. Dokumentaren havde première den 15. januar som en del af festlighederne ved Wikipedias 15 års fødselsdag.

 
Sara Mörtsell arbejder sammen med Wikimedia Sverige på at lære skoler om gratis viden. Photo by Victor Grigas, freely licensed under CC-BY-SA 3.0.

Forskellene mellem "gratis" og "åben" ligger i nuancer, men de kan være store. Så hvordan kan et gratis skolesystem få mest muligt ud af åben viden og uddannelse? Det er der, Sara Mörtsell kommer ind.

Som uddannelseschef for Wikimedia Sverige (WMSE), den svenske Wikimediaafdeling, er Sara ansvarlig for at oplære og opmuntre lærere og elever i den bedste måde at indarbejde Wikipedia i læringsprocessen.

Korte nyheder

Andrew Sherman, Digital Communications Intern, Wikimedia Foundation

Social Media
  • Et år senere har værktøjet til oversættelse af indhold været brugt af mere end 11.000 brugere til at lave flere end 50.000 nye artikler; dette og flere hovedpunkter fra den seneste måneds Wikimedia blog.