Wikimedia-hovedpunkter, januar 2016
"Sara Mörtsell.jpg" by Victor Grigas, freely licensed under CC-BY-SA 3.0.;"Wikimania_Translathon_20150718_162444.jpg" by Amire80, freely licensed under CC BY-SA 4.0.; "I_am_a_Wikipedian.webm" uploaded by Giselle Bordoy WMAR, freely licensed under CC BY-SA 3.0.; Collage by Andrew Sherman.
Her er hovedpunkterne fra Wikimedia bloggen i januar 2016.
Møde om indholdsoversættelse hos Wikimania i 2015. Photo by Amire80, freely licensed under CC BY-SA 4.0.
Indholdsoversættelse er klar i en betaversion til alle de brugere, der er logget ind på 289 Wikipediaer. Et år efter at det blev annonceret, har værktøjet været brugt af mere end 11.000 skribenter, der har lavet flere end 50.000 nye artikler.
Man kan videregive sine kommentarer og tilbagemeldinger om værktøjet til indholdsoversættelse ("Content Translation tool") til Wikimedias sproghold på projektets diskussionsside.
Syv skribenter på Wikimedia bliver fremhævet i denne dokumentarvideo. Video uploaded by Giselle Bordoy WMAR, freely licensed under CC BY-SA 3.0.
I løbet af 2015 gennemførte det argentinske Wikimedia en række interviews for at mødes med Wikimediafællesskabet i Argentina. Hvad var den første artikel, de skrev? Hvilke problemer havde de? Hvordan var deres tilgang til Wikimedia Argentina? Disse er blot nogle af de spørgsmål, som dette dokument forsøger at besvare. Dokumentaren havde première den 15. januar som en del af festlighederne ved Wikipedias 15 års fødselsdag.
Sara Mörtsell arbejder sammen med Wikimedia Sverige på at lære skoler om gratis viden. Photo by Victor Grigas, freely licensed under CC-BY-SA 3.0.
Forskellene mellem "gratis" og "åben" ligger i nuancer, men de kan være store. Så hvordan kan et gratis skolesystem få mest muligt ud af åben viden og uddannelse? Det er der, Sara Mörtsell kommer ind.
Som uddannelseschef for Wikimedia Sverige (WMSE), den svenske Wikimediaafdeling, er Sara ansvarlig for at oplære og opmuntre lærere og elever i den bedste måde at indarbejde Wikipedia i læringsprocessen.
Korte nyheder
- Hvilke er de mest rettede artikler gennem den engelsksprogede wikipedias historie?: Den mest rettede artikel i det forgangne år, Dødsfald i 2015, gav anledning til 18.271 rettelser — over 100 gange mere end det antal, det gav kreationisme topplaceringen for 15 år siden.
- Wikimedia og nulvurdering: klare principper for gratis viden: Wikimediafonden har en tilgang til nulvurdering, som anses for at respektere Wikimediabevægelsens grundlæggende værdier. Denne tilgang blev først gang formuleret i fondens arbejdsprincipper, som anvendes ved stillingtagen til hvert Wikipedia nulpartnerskab.
- WikipediansSpeak: Odia Wikisourcer fortæller om sin rejse og sine mål: Den mest aktive skribent på Odia Wikisource er Pankajmala Sarangi, en indfødt fra Odisha, som nu bor i New Delhi, hvor hun arbejder uden fortjeneste. I dette videointerview fortæller Pankajmala om sin rejse og sit mål: at udvide projektet og fællesskabet som en del af interviewserien “WikipediansSpeak”.
Andrew Sherman, Digital Communications Intern, Wikimedia Foundation
Social Media
|
---|
|