Wikimedia Foundation elections/2021/Apply to be a Candidate/ca

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Apply to be a Candidate and the translation is 100% complete.
Other languages:
Afrikaans • ‎Bahasa Indonesia • ‎Deutsch • ‎English • ‎Hausa • ‎Igbo • ‎Kreyòl ayisyen • ‎Tiếng Việt • ‎Türkçe • ‎català • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎polski • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎українська • ‎العربية • ‎বাংলা • ‎中文 • ‎日本語
Wikimedia-logo black.svg
Eleccions a la Junta de 2021
Portada
Crida de candidats
Candidats
Resultats
Discussions
PMF
Preguntes per als candidats
Organització
Documentació
This box: view · talk · edit

Gràcies per fer el pas important per proposar-te com a candidat a la Junta Directiva. Completa la plantilla per presentar-te com a candidat a les eleccions a la Junta Directiva del 2021. Aquí tens un exemple d’un formulari de sol·licitud completat.

Sol·licituds acceptades entre les 00:00h del 9 de juny de 2021 (UTC) i les 23:59h del 29 de juny de 2021 (UTC). Només pots canviar la teva sol·licitud fins a 3 dies després de la presentació o fins al tancament del període de candidatura a les 23:59h del 29 de juny de 2021 (UTC). S'accepten correccions ortogràfiques o de traducció menors fora d'aquests moments. (Vegeu la nota sobre les correccions d'enviament.)

Hi ha recursos disponibles per donar suport als candidats durant les eleccions del 2021. No dubtis a posar-te en contacte amb els facilitadors de les eleccions a la Junta per obtenir més informació.

Com presentar la vostra candidatura

 1. Introduïu el vostre nom al camp següent i feu clic al botó
 2. Empleneu tota la informació sol·licitada i publiqueu la pàgina
 3. Afegiu la vostra pàgina a la llista de candidatsPreguntes de la comunitat per als candidats

Del 9 de juny al 29 de juny de 2021, els membres del moviment Wikimedia poden enviar preguntes a través d'aquesta pàgina als candidats a la Junta Directiva. Pots fer la teva pregunta en qualsevol idioma; el Comitè electoral farà un esforç per traduir-la.

A més d'enviar una pregunta, també pots aprovar o comentar preguntes enviades per altres persones.

El 30 de juny de 2021, el Comitè Electoral reunirà les preguntes perquè els candidats les responguin a partir del 30 de juny.

Aquest mètode s'utilitza per fer aquest procés més accessible i manejable per als candidats, traductors, Comitè Electoral i votants. Demanem que la gent respecti el temps de tots els implicats i no utilitzi les pàgines de preguntes per enllaçar a altres pàgines amb més preguntes, ni que es posi en contacte amb els candidats a les seves pàgines de discussió o per correu electrònic. Gràcies per endavant pel vostre respecte i cortesia.

Candidats

No responguis les preguntes abans que el Comitè Electoral hagi publicat una llista classificada el 30 de juny de 2021.

Es recomana que les respostes a les preguntes no superin aproximadament els 1.600 caràcters per pregunta (sense comptar espais). No enllacis a cap altra pàgina que contingui una resposta ampliada, tot i que els enllaços rellevants que s'utilitzen amb finalitats descriptives estan bé. A causa del nombre d'electors i candidats, és necessari perquè aquestes pàgines siguin llegibles, informatives i, per tant, útils per als votants.

Preguntes enviades

Afegeix les teves preguntes a continuació. Les preguntes poden estar en qualsevol idioma.

 1. Què pensen els candidats sobre augmentar el nombre de voluntaris en els projectes de la Fundació Wikimedia i com fer-ho realitat?
 2. On vols veure personalment la Junta en relació amb altres entitats de l'univers wiki (comunitats, afiliats, etc.) en el futur (vegeu per exemple, Assegurar l'equitat en la presa de decisions)?
 3. Com es connectaran els candidats amb la comunitat un cop a la Junta Directiva?
 4. Explica les teves opinions sobre transparència i comunicació.
 5. Què penses de les comunitats emergents de Wikimedia?
 6. Per què creus que series un bon candidat per a la junta?
 7. Hi ha alguna connexió entre els vostres interessos professionals o financers i la Junta? Si és així, descriviu com podeu assegurar-vos que això no interfereixi.
 8. Com ha de tractar la Fundació els projectes gestionats per fundacions que tenen una gran oposició a la wiki?
 9. Creus que hi ha límits a l'abast de la Fundació Wikimedia i, en cas afirmatiu, quins són aquests límits?
 10. Com us imagineu que les wikis donin forma al futur d'Internet i com pot la Fundació Wikimedia donar suport a les comunitats wiki per fer realitat aquesta visió?
 11. Com podem implicar més experts (investigadors, acadèmics, professionals) al nostre moviment?
 12. Quina és la vostra opinió sobre la reivindicació d'autonomia de les diferents comunitats de la Viquipèdia i els intents que Wikimedia reguli ara de manera centralitzada?
 13. Quina és la vostra opinió sobre el canvi de marca de Wikimedia a Wikipedia, que està difuminant la diferència?
 14. Creieu que l'estructura actual de regles i processos de la Viquipèdia impedeix els biaixos de forma efectiva? Com a líder de la comunitat, què creieu que, si és el cas, es podria fer per millorar la lluita contra els biaixos?
 15. Què en penseu del creixent interrogant que tenen els projectes de Wikimedia a nivell mundial i què en faríeu?
 16. Hi ha diversos moviments (sobretot, fundats per la comunitat d'experts) que tenen la mateixa visió exacta que nosaltres (difondre coneixement lliure a Internet). Però van decidir crear la seva pròpia plataforma (o utilitzar una altra plataforma) que no fos la Viquipèdia per assolir la seva visió. Quina opinió en teniu? Hem d'intentar "integrar-los" per unir-se a Wikimedia o simplement deixar que tinguin la seva pròpia independència.
 17. Què opineu sobre com la Fundació Wikimedia hauria de relacionar-se amb més eficàcia amb les comunitats wiki del Sud Global en un futur pròxim (els propers dos o tres anys)?
 18. Els projectes de Wikimedia haurien d'estar més implicats en la Dècada d'Acció de l'ONU (per als Objectius de Desenvolupament Sostenible, l'Acord de París, els objectius del Conveni sobre la Biodiversitat, etc.)? I quin paper intermediari pot o hauria de tenir la Fundació Wikimedia en aquest sentit?
 19. Quins pensaments teniu sobre el futur de Viquiespècies, Viquinotícies, Wikiversity i altres petits projectes vius? I com els pot donar suport la Fundació Wikimedia?
 20. Teniu algun objectiu o resultat específic que vulgueu assolir durant el vostre mandat com a membre de la junta?
 21. Què significa per a vosaltres la diversitat de la comunitat Wikimedia? I teniu un pla sobre com es pot aconseguir de manera tangible o quantificable? (per exemple, reducció dels bretxes de dades)
 22. Al llarg dels anys, hi ha hagut un creixement constant de les despeses de la Fundació Wikimedia. Què n'opines? Hi hauria d'haver límits de 5 anys en la despesa?
 23. Afegeix la teva pregunta aquí.Llista recollida de preguntes

El 30 de juny de 2021, el Comitè Electoral reunirà les preguntes perquè els candidats les responguin a partir del 30 de juny.