This page is a translated version of the page Wikimedia Commons and the translation is 69% complete.

Wikimedia Commons (suomenkielinen etusivu) on vapaasti käytettävien kuvien, äänitiedostojen, puhutun tekstin ja muiden mediatiedostojen säilytyspaikka. Se perustettiin 7. syyskuuta 2004.

Wikimedia Commonsin logo
Wikimedia Commonsin logo

Mikä Wikimedia Commons on?

 
Wikimedia Commonsin kasvua kuvaava kaavio

Wikimedia Commonsin tarkoituksena on olla vapaata mediaa sisältävä tiedostokanta, joka tarjoaa tekijänoikeudettomia ja vapaasti lisensoituja opetuksellisia kuvia ja ääni- sekä videoleikkeitä kaikkien saataville ja toimii Wikimedia Foundationin hankkeiden yhteisenä mediavarastona.

Wikimedia Commons on monikielinen hanke. Sisällön oletuskieli on englanti, mutta rekisteröityneet käyttäjät voivat vaihtaa käyttöliittymän kielen käännöksen haluamakseen. Moni sivu on myös käännetty toisille kielille ja käyttäjiä kannustetaan parantamaan käännöksiä omille kielilleen.

Please see the Wikimedia Commons welcome page and the community portal for full details, for historic details the historic project plan.

Central media repository

Formerly each of the many Wikimedia projects—every single Wikipedia and Wikisanakirja , as well as Wikikirjasto , Wikiaineisto , Wikinews , Wikiopisto , and Wikisitaatit —used their own image namespace. There was no reliable way to reference images on other projects. Many good, free uploads on one wiki could go unnoticed on another. Thus, there was needless duplication of intellectual and creative work, as well as unnecessary redundancy and increased maintenance.

Voit käyttää mallinetta {{Commons}} linkittämään Commonsiin Wikimedian muissa hankkeissa (kuten esimerkiksi Wikipedia , Wikikirjasto , Wikinews jne).

Suora linkitys hankkeeseen

For the home page of this project, please see commons.wikimedia.org for more details.