Volunteer Response Team/Activity policy/nl

This page is a translated version of the page Volunteer Response Team/Activity policy and the translation is 100% complete.

Wikimedia Contactpunt

Voor toekomstige vrijwilligers

Toegang tot VRTS-faciliteiten zoals het ticketingsysteem, de wiki en mailinglijsten worden verleend met als hoofddoel het beantwoorden van e-mails en vragen ("tickets") die naar de algemene informatieadressen van de Wikimedia-projecten worden gestuurd. Agentaccounts worden aangemaakt en onderhouden in overeenstemming met het VRTS-toegangsbeleid.

Met uitzondering van ambtshalve toegang tot privé-wachtrijen voor verenigingen, toezichtsteams, personeel van de Wikimedia Foundation en dergelijke, wordt toegang tot de algemene wachtrijen alleen verleend zolang de agent actief betrokken blijft bij de reactie op of het beheer van die tickets. Toegang tot het systeem uitsluitend voor het bekijken van tickets of het verifiëren van bestaande machtigingen is geen acceptabele reden om een account aan te houden.

VRTS-beheerders hebben toegang tot verschillende rapporten die het gebruik en de activiteit van agenten, tickets en systemen analyseren, die regelmatig worden gebruikt om inactieve accounts te identificeren en te sluiten.

Het behouden van alleen actieve gebruikers in het systeem heeft een tweeledig doel: (1) het verbeteren van de beveiliging van het systeem en (2) het handhaven van het moreel door een duidelijk begrip van de verdeling van de werklast, de daadwerkelijke actieve agenten en de eventuele noodzaak van werving van agenten.

Met dat in gedachten zijn de volgende richtlijnen van toepassing op alle accounts, tenzij anders vermeld in het Toegangsbeleid:

  • VRTS-accounts kunnen worden uitgeschakeld na zes maanden inactiviteit. Inactiviteit is voor dit doel wordt gedefinieerd als geen bewijs van ticketgerelateerde reacties of andere geldige activiteiten waarvoor voortdurende toegang nodig is. Gebruikers worden via e-mail op de hoogte gebracht van de sluiting van hun account.
  • Uit beleefdheid sturen de VRTS-beheerders over het algemeen een herinneringsmail naar agenten die al een maand niet hebben ingelogd en/of een ticket niet hebben beantwoord in drie maanden na hun inactiviteit.
  • VRTS-beheerders controleren ook periodiek die agenten die af en toe inloggen maar geen tickets beantwoorden, of die herhaaldelijk in de inactiviteitsrapporten naar voren komen om te bepalen of toegang nog steeds nodig is.

De VRTS-beheerders selecteren alleen de VRTS-agenten waar ze het volste vertrouwen in hebben om de Wikimedia-projecten te vertegenwoordigen.

Het feit dat een VRTS-account is gesloten wegens inactiviteit heeft geen invloed op dit vertrouwen. Daarom zijn betrokken gebruikers altijd welkom om zich opnieuw aan te melden via de normale procedure als ze weer actief willen worden.

Heraanvragen zullen worden beoordeeld om er zeker van te zijn dat de agent nog steeds een geschikte kandidaat is voor VRTS-toegang en om te bepalen welk toegangsniveau het account zal krijgen.