This page is a translated version of the page Volunteer Response Team/Activity policy and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.

Open-source Ticket Request System

For prospektive bidragsytere

Tilgang til VRTS-vertktøyene, som ticket-systemet, wikien og e-postlistene blir gitt hovedsakelig for å kunne svare på e-post og spørsmål («tickets») som blir sendt til Wikimedia prosjektenes generelle e-postadresser. Kontoer for dette blir lagd og vedlikeholdt per VRTS-tilgangsrettningslinjen.

Med unntak av «ex officio»-tilgang til private køer for blant andre ansatte av Wikimedia Foundation og slike personer, så blir tilgang til ticket-køene kun gitt så lenge VRTS-bidragsyteren er aktiv på VRTS. Tilgang til systemet kun for å kunne se på tickets eller å bekrefte opphavsrett eller lignende er ikke en grunn for å ha en VRTS-konto.

VRTS-administratorer har tilgang til flere rapporter som analyserer bidragsyter, tickets og systembruk- og aktivitet, som blir brukt for i identifisere inaktive kontoer, for så å ta fra bidragsyteren tilgang til VRTS.

Å kun holde på aktive brukere i systemet blir gjort av to grunner. 1. for å forbedre sikkerheten i systemet, og 2. holde moralen oppe ved å vite at det er sannsynlig å få et raskt svar fra andre bidragsytere, siden det ikke vil være noen inaktive brukere.

Når det er sagt, så gjelder følgende retningslinjer for alle VRTS-kontoer med mindre et unntak er nevnt i Tilgangsretningslinjene:

  • VRTS-kontoer kan bli skrudd av etter seks måneder med ingen aktivitet. Ingen aktivitet er definert som ingen loggbare tegn til ticket-relaterte aktiviteter, eller ingen annen loggbar aktivitet som trenger VRTS-rettigheter for å bli utført. Brukere vil bli varslet via e-post angående lukkingen av sin konto.
  • For høflighets skyld vil VRTS-administratorene sende en e-post til brukere som ikke har logget inn på kontoen sin på over en måned og ikke har svart på en VRTS-ticket i løpet av tre måneder.
  • VRTS-administratorerne vil også periodisk se gjennom bidragene til de bidragsyterne som ikke svarer på tickets, eller ellers dukker opp i inaktivitetsrapportene, og vil bestemme etter skjønn om de brukerne trenger rettighetene sine.

VRTS-administratirene velger bare ut VRTS-bidragsytere som de stoler totalt på for å representere Wikimedia-prosjektene.

Å miste tilgang til VRTS på grunn av inaktivitet vil å noen til å stole mindre på deg, så hvis du har mistet rettighetene på grunn av inaktivitet, så står du fritt til å søke om rettighetene på Volunteer Response Team/Volunteering dine på nytt.

Nye søknader fra tidligere rettighetshavere vil bli sett gjennom igjen på samme måte som sist.