Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Knowledge/el

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Knowledge and the translation is 100% complete.


Ένας από τους τομείς στον οποίο το Ίδρυμα Wikimedia θα επικεντρωθεί κατά το επερχόμενο ετήσιο πρόγραμμα μας είναι η Γνώση. Γνώση είναι όλα όσα μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Αγωνιζόμαστε για την υψηλή ποιότητα, την ποικιλομορφία ως προς την κάλυψη μας, και την προσβασιμότητα για όλους.

Όταν είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε ερωτήσεις, παρακαλώ κάντε κλικ στο κουμπί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ένα κρίσιμο ερώτημα σχετικά με την γνώση

Οι εθελοντές μας χρησιμοποιούν διάφορες πηγές και πληροφορίες για τη δημιουργία ποιοτικού, ολοκληρωμένου έργου. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές πρόσφατες καινοτομίες στον τρόπο με τον οποίο η γνώση δημιουργείται, μοιράζεται και λαμβάνεται. Επίσης πρόσφατες τεχνολογικοί προόδοι επιτρέπουν την αυτόματη δημιουργία και κοινοπραξία περιεχομένου.

Ποιός κατά τη γνώμη σας,είναι ο καλύτερος τρόπος προσαρμογής (του περιεχομένου) για το ίδρυμα Wikimedia,στις μεταβαλλόμενες γνωσιακές ανάγκες των αναγνωστών (σύντομα αποσπάσματα,διαφορετικές μορφές,γλώσσα κλπ) ώστε να διευκολύνεται και η ποιότητα του περιεχομένου;

Πιθανές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη υποστήριξη της γνώσης

Παρακάτω παρατείθενται διάφορες προσεγγίσεις που θα μπορούσε να ακολουθήσει το Ίδρυμα Wikimedia σχετικά με την γνώση. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις έξι επιλογές και ενημερώστε μας σύμφωνα με τον "αριθμό" της προσέγγισης, μέχρι δύο ή τρεις, ποιά/-ές από τις έξι προσεγγίσεις θα υποστηρίζατε περισσότερο. Επίσης, σας προσκαλούμε να μοιραστείτε την ιδέα σας.

Προσέγγιση 1

  • Παρoχή εύκολων στη χρήση εργαλείων και κίνητρα για συνεισφορά περιεχομένου πολυμέσων και σύντομου κειμένου, για να επωφεληθούν οι χρήστες κινητών που διεξάγουν σύντομη αναζήτηση.

Προσέγγιση 2

  • Συντομότερη ανάπτυξη περιεχομένου μέσω community-led content partnership programs such as GLAM (πινακοθήκες, βιβλιοθήκες, αρχεία, μουσεία, κ.λπ.).

Προσέγγιση 3

  • Αύξηση της επικαιρότητας και της ποιότητας του περιεχομένου μέσω της τεχνολογικής ενίσχυσης της ικανότητας των συντακτών μας να δημιουργήσουν, να παρακολουθήσουν και να επεξεργαστούν [το] περιεχόμενο.

Προσέγγιση 4

  • Μέτρηση και μείωση της διάκρισης των φύλων και άλλων συστημικών διακρίσεων στο περιεχόμενό μας, ανα εγχείρημα [project].

Προσέγγιση 5

  • Αύξηση της κάλυψης περιεχομένου σε βασικές γλώσσες μέσω εργαλείων μετάφρασης αλλά και ανθρώπινης επεξεργασίας.

Προσέγγιση 6

  • Εξερεύνηση τρόπων προσαρμογής περιεχομένου που δημιουργείται, ταυτοποιείται και υποβοηθάται μηχανικά. [Explore ways to scale machine-generated, machine-verified and machine-assisted content.]

Προτείνετε μια προσέγγιση

  • Έχετε κάποια άλλη ιδέα που θα βοηθήσει να υποστηρίξουμε την γνώση στην οποία θα έπρεπε να δώσουμε προτεραιότητα? Ενημερώστε μας!
  Ευχαριστούμε για την συνεισφορά σας σε αυτήν την διαβούλευση.