This page is a translated version of the page Meta:Bureaucrats and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
Shortcut:
WM:B
Kjo faqe jep informacion mbi burokratët e Meta-Wiki, dhe paraqet politikat përkatëse.

Burokratët janë përdorues të Meta-Wiki me mundësi teknike të:

They are bound primary by policy and consensus to grant any access, and only when doing so reflects the wishes of the community, always after a successful request for permissions.

Administrators who have been active for at least the past 6 months may request for bureaucrat permissions. Bureaucrats are expected to ensure that the bot policies are followed when granting bot status to an user. They are expected to be capable judges of consensus, and are expected to explain the reasoning for their actions on request and in a civil manner.

Bureaucrats do not have the ability to grant further levels of access (they cannot promote to oversighter or checkuser ). These capabilities are held only by stewards, a small multilingual group that serves all Wikimedia projects. Stewards are elected annually; for more information, see Steward requests/Permissions.

Kërkesat

Administruesit mund të kërkojnë privilegjet e burokratit në Meta nëse ata:

  1. Janë aktiv në Meta me mbi 150 aksione redaktime/regjistra (pasi të kenë marrë të drejtë administrimi pa përfshirë këtu redaktimet në hapësirën e përdoruesit) në gjashtë muajt e fundit.
  2. Përdoruesi ka mbështetje nga dy burokratë aktual pasi ai/ajo kandidon veten në Meta:Requests for adminship.
  3. Asnjë kundërshtim nuk ngrihet në 24 orë pasi ai/ajo kandidon veten në Meta:Requests for adminship. Nëse ka kundërshtime, një diskutim i shkurtër duhet të pasoj, në këtë pikë pas 48 orëve një burokrat i papërfshirë në situatë duhet të mbyll at duke e analizuar nëse shqetësimet e ngritura janë të vërteta ose jo. Nëse shqetësimet konsiderohen si të vërteta me konsensus, kandidati duhet të kandidojë veten në procesin njëjavor RfB, proces identik me RfA dhe duhet ta kalojë këtë për tu bërë burokrat.

Shih edhe