Fundraising 2008/appeal/ca

Un missatge del fundador de la Viquipèdia, Jimmy Wales edit

Estimat lector,

Avui us demanaré que recolzeu la Viquipèdia amb una donació. Això pot semblar estrany: per què un dels cinc llocs web més populars del món demana suport econòmic dels seus usuaris?

La Viquipèdia es construeix de manera diferent de gairebé qualsevol altre web del top 50. Tenim un nombre reduït de treballadors assalariats, només vint-i-tres. El contingut de la Viquipèdia pot ser utilitzat lliurement per qualsevol persona i amb qualsevol fi. Les nostres despeses anuals són de menys de sis milions de dòlars. La Viquipèdia és gestionada per la Fundació Wikimedia, sense ànim de lucre, que jo vaig fundar el 2003.

Al seu cor, la Viquipèdia és impulsada per una comunitat global de més de 150.000 voluntaris, tots dedicats a compartir el saber lliurement. Al llarg de gairebé vuit anys, aquests voluntaris han contribuït amb més d'onze milions d'articles en 265 llengües. Més de 275 milions de persones visiten el nostre web cada mes per a consultar informació, sense pagar res i sense publicitat.

Però la Viquipèdia és més que un web. Compartim una causa comuna: Imagineu un món en què totes i cadascuna de les persones del món té lliure accés a la suma de tot el saber humà. Aquest és el nostre compromís.

La vostra donació ens ajuda de diverses maneres. La més important és que ens ajudeu a cobrir les despeses creixents de gestionar el trànsit global en un dels webs més populars d'Internet. Les donacions també ens ajuden a millorar el programari que opera la Viquipèdia, fent que sigui més fàcil recercar-hi, més fàcil de llegir i més fàcil escriure-hi. Ens hem compromès a fer créixer el moviment del saber lliure arreu del món, reclutant nous voluntaris i formant associacions estratègiques amb institucions de cultura i ensenyament.

La Viquipèdia és diferent. És l'enciclopèdia més gran de la història, escrita per voluntaris. Com un parc nacional o una escola, no creiem que hi hagi un lloc per la publicitat a la Viquipèdia. Volem mantenir-la lliure i forta, però necessitem el suport de milers de persones com vós.

Us convido a unir-vos a nosaltres; la vostra donació mantindrà la Viquipèdia lliure pel món sencer.

Gràcies,

Jimmy Wales

DONEU ARA »

Per a saber-ne més edit

Sitenotice edit

Si us plau, llegiu: Un missatge personal del fundador de la Viquipèdia, Jimmy Wales


Saber-ne més