رویداد های مهم ویکی مدیا در اوت 2015

This page is a translated version of the page Wikimedia Highlights, August 2015 and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.



"Encuentro de Activistas Digitales de Lenguas Indígenas - Colombia 2015 - 3.JPG" by Diego F. Gómez, freely licensed under CC-BY-SA 4.0.; "Taipei_Wm2007_Guillaume.jpg" by Cary Bass, freely licensed under CC BY-SA 3.0.; "OrangeMoody-BubbleGraphCombined-Nolabels.jpg" by James Alexander, freely licensed under CC BY-SA 3.0.; "Coding da Vinci 2015 - Preisverleihung (18880680843).jpg" by Thomas Nitz/Open Knowledge Foundation Deutschland, freely licensed under CC BY 2.0.; "Wikimania Translathon 20150718 162444.jpg" by Amire80, freely licensed under CC BY-SA 4.0.; Collage by Andrew Sherman.

رویداد های مهم ویکی مدیا در اوت 2015 بدین شرح است

 
معلوم شد صد ها حساب نابکاران با یکدیگر مرتبط است. نام کاربری (سبز) و نشانی آی پی (زرد) آنان حذف شد. Graph by James Alexander, freely licensed under CC BY-SA 3.0.

ویراستاران داوطلب در ویکی پدیای انگلیسی پس از چند هفته تحقیق روز 31 اوت اعلام کردند 381 حساب کاربری را بخاطر ویراستاری نابکارانه (سودجویانه/مغرضانه) مسدود کرده اند. ویراستاران اضافه بر مسدود کردن این حساب های ساختگی -اصطلاحی که در اشاره به حساب های متعددی که با هدف فریبکاری ایجاد شده اند بکار می رود) 210 مقاله ایجاد شده توسط این حساب ها را مسدود کردند. این ویراستاران داوطلب با این اقدامات موضعی سخت در برابر جانبداری های ناشی از جیره خواری اتخاذ کردند.

 
رزمناو آلمانی تریپتیس اندکی پیش از به آب انداخته شدن. وقتی این کشتی در سال 1940 به آب انداخته شد یکی از بزرگترین و پیشرو ترین رزمناو های جهان بود. Photo from the German Federal Archives, freely licensed under CC-by-SA 3.0.

نیک داولینگ ویراستار و مدیر ویکی پدیا در ویکی پدیای انگلیسی سه مقاله ویژه در باره تلاش های نیروی دریائی سلطنتی انگلستان برای غرق کردن رزمناو آلمانی تریپتیس در جنگ جهانی دوم نگاشته است. وی از موانع پیش رو و چگونگی غلبه بر آنها می گوید.

 
گیوم نشسته بر نیمکت Photo by Cary Bass, freely licensed under CC BY-SA 3.0.

دو سال پیش ویراستار ویکی پدیا گیوم پومیر متوجه شد در زمره افراد مبتلا به در خود ماندگی قرار می گیرد. بتدریج که اطلاعات بیشتری در مورد خویش و شیوه کار مغز خود فرا گرفت شروع به نگرش به تجارب پیشین از میان عدسی این جنبه تازه یاب کرد. برخی از موفقیت ها و شکست های خود در طول این مسیر و بسیاری چیزهای دیگر که در گذشته او را گیج می کرد، بویژه در ارتباط با تجربه اش در جنبش ویکی مدیا را در اختار دیگران می گذارد.

 
نشست ترجمه محتوی در ویکی مانیای 2015 Photo by Amire80, freely licensed under CC BY-SA 4.0.

ویکی مانیای 2015 نسخه یازدهم گرد همائی سالیانه ویکی نویسان جهان اخیرا در نیو مکزیکو برگزار شد. تیم مهندسی زبان بنیاد ویکی مدیا در نشست های هاکاتون و و ویکی مانیا شرکت کرد و میزبانی چندین گارگاه گفت و شنود و ترجمه را عهده دار شد. کانون اصلی توجه پروژه ترجمه محتوی در تعامل با کاربران، درک مسائل آنها و افزایش آگاهی در باره این نوع مقاله نویسی جدید بود.

ترجمه محتوی بعنوان یک بتا فیچر برای گلیه کاربراننی است که به کلیه زبان ها به ویکی پدیا وصل می شوند. می توانید از دستور العمل های چگونگی آغاز استفاده از این ابزار پیروی کنید. کمکک های اضافی در بخش پرسش های متداول ارائه می شود. همچنین شرکت کنندگان در پروژه ویکی مدیا را دعوت می کنیم در جلسات آزمایشی ما شرکت کنند و شما هم می توانید به ترجمه پیام یا محتوی کمک کنید. همچنین می توانید بازخورد ارائه کنید.

 
گروه مشارکت کنندگان Photo by Diego F. Gómez, freely licensed under CC-BY-SA 4.0.

گروه کاربران در ژوئن سال جاری در بوگوتای کلمبیا تشکیل جلسه داد تا درباره طرق استفاده از ویکی پدیا در مستند سازی تسهیم زبان های بومی در معرض خطر انقراض آنکشور بحث کند. کویشوران زبان های بومی سراسر کلمبیا گرد هم آمدند تا برای کمک به تسهیم تجارب منابع و دانش خود پردازند.

شرکت کنندگان به کنکاش درباره تأثیری پرداختند که ویکی پدیا می تواند بر زبان های بومی کلمبیا بگذارد، از جمله استفاده از سایت ویکی پدیا بعنوان وسیله کمک به نسل های جوانتر گویشوران آن زبان ها در دسترسی به به مقالات و رسانه ها به زبان های خودشان. ایم امر می توان کمکی باشد به از میان بردن فاصله میان زبان های بومی و آموزش و پرورش که در کلاس های درس آن زبان مسلط اسپانیائی است.

 
برنامه نویسی داوینچی به برجسته سازی 20 پروژه متفاوت و ایجاد 600.000 فایل پرداخت که در ویکیانبار قرار دارد. Photo by Thomas Nitz/Open Knowledge Foundation Deutschland, freely licensed under CC BY 2.0.

An additional ۶۰۰٬۰۰۰ free files are now available for use on the Wikimedia Commons thanks to Coding da Vinci, a recent cultural data hackathon held at Berlin's Jewish Museum. They range from century-old films to recordings of mechanical pianos, World War II photographs, scans of dried flowers, and other art and heritage, all sourced from German museums, archives, and libraries.

Andrew Sherman, Digital Communications Intern, Wikimedia Foundation