Избори на Фондацијата викимедија/2024/Соопштение/Разгледување на пакет-правила - накратко

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2024/Announcement/Rules package review - short and the translation is 100% complete.

Прегледајте и прокоментарирајте го пакетот на правила за избор на Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија за 2024 г.

Поракава можете да ја најдете преведена на други јазици на Мета.

Здраво на сите,

Прегледајте и прокоментарирајте го пакетот на правила за избор на Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија од сега до 29 октомври 2023 г. Пакетот се заснова на постара верзија на Изборната комисија и ќе се користи во изборот на доверители за 2024 г. Вашите коментари ќе ни овозможат да ја подобриме избирачката постапка. Повеќе за ова на Мета.

Срдечно,

Кејти Чен
Претседател на Изборната комисија