VisualEditor/Newsletter/2020/July/hu

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2020/July and the translation is 100% complete.

Szerkesztési hírek 2020 #3

Olvasás másik nyelvenFeliratkozás a többnyelvű hírlevélre

 
Asztali számítógépen több mint 50 millió szerkesztést hajtottak eddig végre a vizuális szerkesztővel.

Ebben a hónapban hét éve, hogy a Szerkesztési csapat elérhetővé tette a vizuális szerkesztőt a legtöbb Wikipédia szerkesztő számára. Azóta számos mérföldkövet elértek a szerkesztők:

  • Asztali számítógépen több mint 50 millió szerkesztést hajtottak eddig végre a vizuális szerkesztővel.
  • Több mint 2 millió új szócikket hoztak már létre a vizuális szerkesztővel. Ezen cikkek közül több mint 600 000 a 2019-es év folyamán készült.
  • A vizuális szerkesztő egyre népszerűbb. A vizuális szerkesztővel készített szerkesztések aránya a bevezetése óta minden évben növekedett.
  • 2019-ben az új szerkesztők által végrehajtott szerkesztések 35%-a (kevesebb, mint 99 szerkesztéssel rendelkező, bejelentkezett szerkesztők szerkesztései) a vizuális szerkesztővel készült. Ez az arány minden évben nőtt.
  • Csaknem 5 millió mobilos szerkesztés a vizuális szerkesztő segítségével készült. Ezen szerkesztések többségét azóta hajtották végre, mióta a Szerkesztési csapat elkezdte fejleszteni 2018-ban a telefonos vizuális szerkesztőt.
  • 2019. november 17-én az első világűrből készített szerkesztés a telefonos vizuális szerkesztővel történt. 🚀 👩‍🚀
  • A szerkesztői közösség több mint 7 millió szerkesztést hajtott végre a 2017-es wikiszöveges szerkesztő segítségével, ezen belül 600 000 új szócikket indítottak el. A 2017-es wikiszöveges szerkesztő a VisualEditor beépített wikiszöveges módja. Kipróbálhatod a beállításaid módosításával.

Whatamidoing (WMF) (vita)