VisualEditor/Newsletter/2018/February/nl

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2018/February and the translation is 100% complete.


Lees dit in een andere taalAbonneer u op de meertalige nieuwsbrief

Wist u dat?

Wist u dat u nu het hulpmiddel visual diff op elke pagina kunt gebruiken?

Schermafdruk met enkele wijzigingen in de tweekoloms wikitext diff-weergave

Soms is het moeilijk om belangrijke wijzigingen in een diff te zien. Deze schermafdruk van een wikitextverschil (klik om te vergroten) laat zien dat de alinea's zijn herschikt, maar het markeert niet het verwijderen van een woord of het toevoegen van een nieuwe zin.

Als u de bètafunctie inschakelt voor "⧼visualeditor-preference-visualdiffpage-label⧽", heeft u een nieuwe optie. Het geeft u een nieuw vakje aan de bovenkant van elke pagina. Dit vak laat u toe om elk diff systeem te kiezen op elke bewerking.

De knop om te schakelen tussen visuele en wikitext opties; de visuele optie is geselecteerd

Klik op de schakelknop om te schakelen tussen visual en wikitext diffs.

In de visual diff, worden toevoegingen, verwijderingen, nieuwe links en opmaakwijzigingen gemarkeerd. Andere wijzigingen, zoals het wijzigen van de grootte van een afbeelding, worden beschreven in de opmerkingen aan de zijkant.

Schermafdruk van dezelfde wijzigingen in een artikel. De meeste wijzigingen worden gemarkeerd met tekstopmaak.

Deze schermafbeelding toont dezelfde bewerking als de wikitext diff. De visuele diff benadrukt het verwijderen van één woord en het toevoegen van een nieuwe zin.

U kunt de gebruikershandleiding lezen en helpen vertalen, waarin meer informatie staat over het gebruik van de visual editor.

Sinds de laatste nieuwsbrief heeft het Editing Team het grootste deel van hun tijd besteed aan het ondersteunen van de 2017 wikitext editor mode, die beschikbaar is in de visual editor als een bètafunctie, en het verbeteren van het visuele diff-hulpmiddel. Hun werkschema is beschikbaar op Phabricator. U kunt links vinden naar het werk dat elke week is voltooid op mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Hun huidige prioriteiten zijn het oplossen van bugs, het ondersteunen van de 2017 wikitext editor, en het verbeteren van het hulpmiddel visual diff.

Recente wijzigingen

  • De 2017-wikitext editor is beschikbaar als bètafunctie op desktops. Het heeft dezelfde werkbalk als de VisualEditor en kan de citoid-service en andere moderne hulpmiddelen gebruiken. Het team heeft de prestaties van verschillende bewerkingsomgevingen vergeleken. Zij hebben bestudeerd hoe lang het duurt om de pagina te openen en te beginnen met typen. De studie gebruikt gegevens voor meer dan een miljoen bewerkingen in december en januari. Er zijn enkele wijzigingen aangebracht om de snelheid van de 2017-wikitext-editor en de VisualEditor te verbeteren. Onlangs werd de 2017-wiki-editor voor de meeste bewerkingen het snelst geopend, en de 2010-WikiEditor 2010 was voor sommige het snelste. Meer informatie zal worden gepubliceerd op mw:Contributors/Projects/Editing performance.
  • Het hulpmiddel visual diff is ontwikkeld voor de VisualeEditor. Het is nu beschikbaar voor alle gebruikers ervan en voor 2017-wikitext-editor. Wanneer u uw wijzigingen bekijkt, kunt u schakelen tussen wikitext en visual diffs. U kunt ook de nieuwe bètafunctie inschakelen voor "Visuele verschillen". Met de functie kunt u het hulpmiddel visual diff gebruiken om de bewerkingen van anderen op paginageschiedenissen en Special:RecentChanges te bekijken. [1]
  • Wikitext syntaxis markering is beschikbaar als bètafunctie voor zowel de 2017-wikitext-editor als de 2010-wikitext-editor. [2]
  • De citoid service vertaalt automatisch URL's, DOI's, ISBN's en PubMed id-nummers in wikitext citatiesjablonen. Het is erg populair en nuttig voor redacteuren, hoewel het een beetje lastig kan zijn om in te stellen. Uw wiki kan deze service hebben. Lees de instructies U kunt het team vragen om u te helpen citoid in te schakelen op uw wiki.

Laten we samenwerken

Elitre (WMF)