VisualEditor/Nyhetsbrev/2016/Februari

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/February and the translation is 100% complete.


Läs detta på ett annat språkPrenumerationslista för detta flerspråkiga nyhetsbrev

Den visuella redigeraren

Visste du att?

Bland erfarna redigerare är den visuella redigerarens tabellredigering ett av de mest populära verktygen.

Skärmdump som visar en popupmeny för kolumnredigering i en tabell.

Om du väljer en kolumntopp eller slutet på en rad kan du snabbt infoga och ta bort kolumner och rader.

Nu kan du även flytta omkring kolumner och rader. Klicka "Flytta framför" eller "Flytta bakom" för att byta kolumnen eller raden med dess granne.

Du kan läsa och hjälpa till att översätta användarhandledningen, som har mer information om hur man använder den visuella redigeraren.

Sedan det senaste nyhetsbrevet har VisualEditor-Teamet fixat många buggar. Deras arbetstavla finns på Phabricator. Deras nuvaranda prioriteringar är att förbättra stöd för japanska, koreanska, arabiska, hindi och han-språk, och att förbättra gränssnittet för enredigeringsflikar.

Senaste ändringar

Du kan byta från wikitextredigerar till den visuella redigeraren sedan du börjat redigera. Denna funktion är tillgänglig för nästan alla redigerare på de flesta wikis förutom Wikitionary och Wikisource.

Många lokala feed-backsidor för den visuella redigeraren har omdirigerats till mw:VisualEditor/Feedback.

Du kan nu arrangera om kolumner och rader i tabeller såväl som kopiera en rad, kolumn eller annan grupp av celler och klistra in dem på ett nytt ställe.

Formelredigeraren har två val: du kan välja "Snabbredigera" för att se och redigera LaTeXkod direkt, eller "Redigera" för att använda det fulla verktyget, som erbjuder omedelbar förhandsvisning och en stor samling symboler.

Framtida ändringar

Projektet för fliken för enstaka redigering kommer att kombinera flikarna för "Edit" och "Edit source" till en enda "Edit"-flik. Detta är likt systemet som redan används på den mobila webbplatsen. (T102398) Till en början kommer "Edit"-fliken att öppna den redigeringsmiljö du använde sist. Ditt senaste redigeringsval kommer att lagras med ditt konto för inloggade redigerare, och som en cookie för icke inloggade användare. Inloggade redigerare kan ändra den här inställningen på fliken Editing på Special:Preferences.

  • Remember my last editor,
  • Always give me the visual editor if possible,
  • Always give me the source editor, och
  • Show me both editor tabs. (Detta är status för människor som använder den visuella redigeraren nu.)

Den visuella redigeraren använder samma sökmotor som Special:Search för att finna länkar och filer. Denna sökning kommer att bli bättre på att hitta stavfel snart. Dessa sökningsförbättringar kommer att bli tillgängliga i den visuella redigeraren också.

Den visuella redigeraren kommer att finnas tillgänglig för alla redigerare på de flesta "Phase 6" Wikipedias under de kommande månaderna. Detta kommer att påverka bland andra följande språk: japanska, koreanska, urdu, persiska, arabiska, tamil, marathi, malayalam, hindi, bengali, assamesiska, thailändska, arameiska.

Låt oss jobba tillsammans

Om du inte läser detta på digg favoritspråk, hjälp gärna till med att översätta! Prenumerera på Översättarnas mejllista eller ta kontakt med oss direkt, så vi kan kan tala om för dig när nästa nummer finns tillgängligt. Thank you!