VisualEditor/Newsletter/2016/February/nl

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2016/February and the translation is 100% complete.


Lees dit in een andere taalAbonneer u op de meertalige nieuwsbrief

De visuele tekstbewerker

Wist u dat?

Onder ervaren editors is het bewerken van de tabel een van de meest populaire functies van de visuele editor.

Schermafdruk van een pop-upmenu voor kolombewerkingen in een tabel

Als u de bovenkant van een kolom of het einde van een rij selecteert, kunt u snel kolommen en rijen invoegen en verwijderen.

U kunt nu ook kolommen en rijen herschikken. Klik op "Verplaatsen voor" of "Verplaatsen na" om de kolom of rij te verwisselen met de naastgelegen rij/kolom.

U kunt de gebruikershandleiding lezen en helpen vertalen, met meer informatie over het gebruik van de visuele tekstverwerker.

Sinds de laatste nieuwsbrief heeft het VisualEditor Team veel bugs opgelost. Hun werkschema is beschikbaar op Phabricator. Hun huidige prioriteiten zijn het verbeteren van de ondersteuning voor Japanse, Koreaanse, Arabische, Indische en Han-scripts, en het verbeteren van de interface met één bewerkingstabblad.

Recente wijzigingen

U kunt schakelen van de wikitekstverwerker naar de visuele tekstverwerker nadat u bent begonnen met bewerken. Deze functie is beschikbaar voor bijna alle bewerkers op de meeste wiki's, behalve de Wiktionaries en Wikisources.

Veel lokale feedback pagina's voor de visuele tekstverwerker worden nu doorgestuurd naar mw:VisualEditor/Feedback.

U kunt nu kolommen en rijen in tabellen herschikken, evenals een rij, kolom of een andere selectie van cellen kopiëren en op een nieuwe locatie plakken.

De formule-editor heeft twee opties: u kunt "Snel bewerken" kiezen om alleen de LaTeX-code te zien en te wijzigen, of "Bewerken" om het volledige hulpmiddel te gebruiken. Het laatste bevat een onmiddellijke preview en een uitgebreide lijst met symbolen.

Toekomstplannen

Het project single edit tab combineert de tabbladen "Edit" en "Edit source" tot één tabblad "Edit". Dit is vergelijkbaar met het systeem dat al op de mobiele website wordt gebruikt. (T102398) In eerste instantie wordt het tabblad "Edit" geopend in de bewerkingsomgeving die u de vorige keer heeft gebruikt. Uw laatste bewerkingskeuze wordt opgeslagen als accountvoorkeur voor ingelogde gebruikers en als cookie voor uitgelogde gebruikers. Ingelogde editors hebben de volgende opties in het tabblad Editing van Special:Preferences:

  • Remember my last editor,
  • Always give me the visual editor if possible,
  • Always give me the source editor en
  • Show me both editor tabs. (Dit is de status voor mensen die nu de visuele tekstverwerker gebruiken.)

De visuele tekstverwerker gebruikt dezelfde zoekmachine als Special:Search om links en bestanden te vinden. Deze zoekopdracht zal binnenkort beter worden in het opsporen van typefouten en spelfouten. Deze verbeteringen in de zoekfunctie worden ook weergegeven in de visuele tekstverwerker.

De visuele tekstverwerker wordt maximaal aan alle bewerkers van "Fase 6 "Wikipedia's aangeboden in de komende maanden. Dit heeft onder andere gevolgen voor de volgende talen: Japans, Koreaans,Urdu, Perzisch, Arabisch, Tamil, Marathi, Malayalam, Hindi, Bengaals, Assamees, Thais en Aramees.

Laten we samenwerken

Als u dit niet in uw favoriete taal leest, help dan a.u.b. met vertalingen! Abonneer u op de Vertalers verzendlijst of neem rechtstreeks contact op zodat u een bericht kunt krijgen wanneer het volgend exemplaar klaar is. Thank you!