Visuaalinen muokkain/Uutiskirje/2015/Joulukuu

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2015/December and the translation is 93% complete.
Outdated translations are marked like this.


Lue tämä toisella kielelläMonikielisen uutiskirjeen tilauslista

Visuaalinen muokkain

Tiesitkö?

Uusi, yksinkertaisempi muokkausjärjestelmä sisältää vain yhden muokkaa-painikkeen. Kun sivu on avattu, voit vaihtaa edestakaisin visuaalisen muokkaimen ja wikitekstin muokkaustilan välillä.

Kuvakaappaus näyttää valikon, jossa vaihdetaan wikitekstin muokkaustilasta visuaaliseen muokkaimeen

Jos haluat mieluummin erilliset muokkauspainikkeet, voit asettaa tämän asetuksissasi, joko seuraavalla kerralla avautuvassa ponnahdusikkunassa avatessasi visuaalisen muokkaimen, tai menemällä sivulle Special:Preferences ja valitsemalla haluamasi asetukset.

Kuvakaappaus näyttää alasvetovalikon sivulla Special:Preferences

Nykyinen suunnitelma on, että oletusasetuksena muokkaupainike avaa muokkausmenetelmän, jota olet käyttänyt viime kerralla.

Voit lukea ja auttaa kääntämään käyttöoppaan, jossa on enemmän tietoa visuaalisen muokkaimen käyttämisestä.

Viimeisimmän uutiskirjeen jälkeen visual editor -tiimi on korjannut useita vikoja ja laajentanut matemaattisten kaavojen työkalua. Heidän tehtävälistansa löytyy Phabricatorista. Heidän tämänhetkiset prioriteettinsa ovat tuki kielille kuten japani ja arabia, sekä rich-media-työkalujen tarjoaminen kaavoille, kaavioille, gallerioille ja lataamiselle.

Viimeaikaiset parannukset

Voit vaihtaa wikitekstistä visuaaliseen muokkaimeen sen jälkeen, kun olet aloittanut muokkaamisen. LaTeX:n matemaattista kaavamuokkainta on laajennettu huomattavasti. (T118616) Voit nähdä kaavan muokatessasi LaTeX-koodia. Voit napsauttaa painikkeita asettaaksesi oikean LaTeX-koodin monille symboleille.

Tulevat muutokset

Yksi muokkauspainike -projekti yhdistää "Edit" -ja "Edit source" -välilehdet yhteen "Edit" -välilehteen – järjestelmään, joka on jo käytössä mobiilisivustolla. (T102398, T58337) Initially, the "Edit" tab will open whichever editing environment you used last time. Your last editing choice will be stored as a cookie for logged-out users and as an account preference for logged-in editors. Logged-in editors will be able to set a default editor in the Editing tab of Special:Preferences in the drop-down menu about "Editing mode:".

Visuaalinen muokkain tulee tarjolle kaikille muokkaajille seuraavissa Wikipedioissa alkuvuodesta 2016 (kielet englanniksi): Amharic, Buginese, Min Dong, Cree, Manx, Hakka, Armenian, Georgian, Pontic, Serbo-Croatian, Tigrinya, Mingrelian, Zhuang, ja Min Nan. (T116523) Please post your comments and the language(s) that you tested at the feedback thread on mediawiki.org. The developers would like to know how well it works. Please tell them what kind of computer, web browser, and keyboard you are using.

Vuonna 2016 visuaalisen muokkaimen palautesivut ohjataan monessa Wikipediassa mediawiki.orgiin (ei suomenkielisessä Wikipediassa). (T92661)

Testausmahdollisuudet

  • Kokeile uutta yhden välilehden muokkausjärjestelmää sivustolla test2.wikipedia.org. Voit muokata sisäänkirjautumattomana nähdäksesi kuinka se toimii kirjautumattomilla käyttäjillä, tai voit luoda erillisen tunnuksen asettaaksesi asetuksia tunnuksellesi. Jaa ajatuksesi tästä järjestelmästä mediawiki.orgin palautesivulla tai rekisteröidy muodolliseen käyttäjätutkimukseen (kirjoita "single edit tab" kysymykseen koskien aiheita, joista olet kiinnostunut). Uutta järjestelmää ei ole viimeistelty, ja palautteesi voi vaikuttaa lopputulokseen. Tiimi haluaa erityisesti ajatuksiasi koskien valintoja sivulla Special:Preferences. Nykyiset vaihtoehdot sivulla Special:Preferences ovat:
    • Remember my last editor,
    • Always give me the visual editor if possible, 
    • Always give me the source editor, ja
    • Show me both editor tabs.  (Tämä on nykyinen tila käyttäjille, jotka käyttävät jo visuaalista muokkainta. Mitkään näistä valinnoista eivät näy sinulle, jos et ole ottanut visuaalista muokkainta käyttöösi asetuksissasi tässä wikissä.)
  • Osaatko kirjoittaa ja lukea koreaa tai japania? Kieli-insinööri David Chan tarvitsee henkilöä, joka tietää mitä työkaluja henkilöt käyttävät kirjoittaakseen joillakin kielillä. Jos puhut japania tai koreaa, voit auttaa häntä testaamaan tukea näille kielille. Katso ohjeet sivulta What to test, jos voit auttaa, ja ilmoita siitä Phabricatorissa (korea - japani) tai Wikipediassa (korea - japani).

Jos et lue tätä suosikkikielelläsi, auta meitä kääntämisessä! Liity kääntäjien postituslistalle tai ota yhteyttä suoraan, jotta voimme ilmoittaa sinulle, kun seuraava teksti on valmis käännettäväksi. Thank you!