Visuaalinen muokkain/Uutiskirje/2014/Joulukuu

This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2014/December and the translation is 100% complete.


Viimeisimmän uutiskirjeen jälkeen Muokkaustiimi on korjannut monia bugeja ja työskennellyt taulukkomuokkaamisen ja suorituskyvyn kanssa. Heidän viikkoraporttinsa löytyy mediawiki.orgista. Tulevaisuuden suunnitelmat löytyvät Visuaalisen muokkaimen kartalta. Visuaalinen muokkain otettiin käyttöön useissa sadoissa jäljellä olevissa wikeissä opt-in beeta-ominaisuutena marraskuun lopussa, pois lukien useimmat Wikisanakirjat (jotka perustuvat laajalti mallineisiin) ja kaikki Wikiaineistot (jotka odottavat ProofreadPagen integrointia).

Visuaalinen muokkain
Kuvakaappaus näyttää kuinka lisätä ja poistaa sarakkeita taulukosta

Tiesitkö?

Taulukon muokkaaminen on nyt mahdollista Visuaalisessa muokkaimessa. Voit lisätä ja poistaa rivejä ja sarakkeita painiketta napsauttamalla.

Käyttöoppaassa on enemmän tietoa Visuaalisen muokkaimen käyttämisestä.

Viimeaikaiset parannukset

Perustuki taulukoiden muokkaamiseksi on nyt saatavilla. Voit lisätä ja poistaa taulukoita, lisätä ja poistaa rivejä ja sarakkeita, asettaa tai poistaa taulukon kuvauksen, sekä yhdistää soluja keskenään. Muuttaaksesi solun sisältöä, tuplaklikkaa sen sisälle. Lisää toimintoja lisätään tulevien kuukausien aikana. Lisäksi, Visuaalinen muokkain ei enää hyväksy rikkinäisiä, virheellisiä rowspan -ja colspan -elementtejä, sen sijaan se yrittää korjata ne.

Voit käyttää nyt etsi ja korvaa -toimintoa Visuaalisessa muokkaimessa, joka on saatavissa työkaluvalikon kautta tai painamalla ^ Ctrl+F tai ⌘ Cmd+F.

Voit nyt luoda ja muokata yksinkertaisia <blockquote>-kappaleita lainataksesi ja sisentääksesi sisältöä. Tämä muuttaa kohdan "Paragraph" muotoon "Block quote".

Joitain uusia näppäinyhdistelmiä voi käyttää sisällön muotoiluun. Rivin alussa kirjoittaessa "* ", rivi muuttuu luettelomerkityksi; "1." tai "#" tekee siitä numeroidun listan; "==" muuttaa sen osion otsikoksi: ": " tekee siitä lohkolainauksen. Jos et aikonut käyttää näitä työkaluja, voit painaa peruuta peruuttaaksesi muotoilumuutoksesi.

On myös kaksi muuta näppäinyhdistelmää: "[[" linkkityökalun avaamiseksi, ja "{{" mallinetyökalun avaamiseksi, helpottaakseen kokeneita käyttäjiä. Jo löytyvät standardit näppäinyhdistelmät, kuten ^ Ctrl+K, joka avaa linkkimuokkaimen, toimivat edelleen.

Jos lisäät luokan, joka on uudelleenohjaus, Visuaalinen muokkain lisää nyt sen kohteen. Luokat ilman kuvaussivua näkyvät punaisina.

Voit jälleen luoda ja muokata gallerioita wikitekstikoodina.

Katse eteenpäin

Nykyinen Visuaalisen muokkaimen ulkoasu korvataa uudella teemalla, jonka on suunnitellut User Experience -ryhmä. Uusi teema tulee näkyviin työpöytäversioon mediawiki.orgissa joulukuun lopussa ja muille sivustoille tammikuun alussa. (Voit nähdä kehittäjien esikatselun vanhasta "Apex"-teemasta ja uudesta "MediaWiki"-teemasta, joka korvaa vanhan.)

Muokkaustiimi suunnittelee lisäävänsä automaattisesti täyttävät toiminnot viitteille tammikuussa.

Suunnitellut muutokset medianhakuvalintaikkunaan tekevät mahdollisen kuvan valitsemisesta helpompaa.

Työskennellään yhdessä

Elitre (WMF)