This page is a translated version of the page Global blocks/FAQ and the translation is 90% complete.
Outdated translations are marked like this.
Globális blokkok Globális blokkok (gyakran ismételt kérdések)


Mi az a globális blokk?

A globális blokkolással az intézők a problémás IP-címeket vagy IP-tartományokat minden projektben blokkolhatják (kivéve a Metán) a vandalizmus , spam és más tevékenységek megakadályozása.

Rendben, de nem tudom, miért lettem blokkolva. Tudtok segíteni?

A globálisan blokkolt felhasználók értesítést kapnak, melyben szerepel a blokkolt IP-cím vagy IP-tartomány, a blokk kezdete, lejárata, a beállító szerkesztő, valamint a blokk száma és indoklása. Ezeket figyelmesen tekintsd át.

A globális blokkok a Meta-Wikin nem érvényesek, de az azokat beállító intézők kiterjeszthetik a Metára is, néha pedig a vitalap szerkesztésének lehetőségét is megtiltják.

Ha úgy gondolod, hogy indokolatlanul blokkoltunk, lehet, hogy dinamikus IP-címed van, amely a blokkolt tartományba esik, vagy nyílt proxyt használsz.

Ugyan a globális blokkolás csak az IP-címekre és IP-tartományokra érvényes, a beállításoktól függően a regisztrált felhasználókra is hatással lehet.

Mit tehetsz:

Please make sure to verify that you do not use (or disconnect from) open proxies, VPNs or similar services and try to edit again. If that didn't worked then you may attempt the following:

Különleges esetek

  • Nyílt proxyk, TOR, VPN és más anonimizáló szolgáltatások: A Wikimédia irányelvei szerint a visszaélések megakadályozására az előbbieket blokkoljuk. Ha szükséges ezek használata (például lakóhelyeden cenzúra van érvényben), a fentebb leírtak szerint járj el.
  • A Wikimédia Alapítvány által beállított blokkok: A Wikimédia Alapítvány vagy munkatársai által kiosztott blokkok ellen fellebbezni csak a Wikimédia Alapítványnál lehet (lásd az alapítványi műveletek lapot). Ebben az esetben a ca wikimedia org és legal wikimedia org e-mail-címeket veheted igénybe; ezekkel a blokkokkal kapcsolatban csak itt tehetők fel kérdések!

Mentesítettek a globális IP-blokkok alól, de továbbra sem tudok szerkeszteni

További kérdéseim vannak, hol tehetem fel őket?

  További kérdéseidet és kéréseidet az intézők kapcsolatfelvételi űrlapjára írhatod. Kérjük, minden releváns információt adj meg!