Fundraising 2011/Brandon Letter/fi

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Tuntuu, kuin eläisin oman muistokirjoitukseni ensimmäistä riviä.

En usko, että tulen koskaan elämässäni tekemään mitään yhtä tärkeää kuin työtä, kuin mitä nyt teen Wikipedian eteen. Me emme ainoastaan rakenna tietosanakirjaa, me teemme työtä ihmisten vapauden eteen. Kun meillä on pääsy vapaaseen tietoon, olemme ihmisinä parempia. Opimme ymmärtämään, että maailma on meitä suurempi, ja tämä tekee meistä suvaitsevaisempia ja ymmärtäväisempiä.

Wikipedia on maailman viidenneksi vierailluin verkkosivu. Työskentelen siinä pienessä ja voittoa tavoittelemattomassa yhdistyksessä, joka pitää sivuston verkossa. Emme julkaise mainoksia, koska se vahingoittaisi riippumattomuuttamme. Wikipedia ei ole, eikä saisi koskaan ollakaan, propagandan väline.

Työmme mahdollistaa lukijoiltamme saamamme lahjoitukset. Auttaisitko sinä suojelemaan Wikipediaa lahjoittamalla 5€, 10€, 20€, tai minkä tahansa itsellesi sopivan summan?

Olen töissä Wikimedia-säätiössä, koska kaikki minussa sanoo sen olevan oikein. Olen aiemmin ollut töissä valtavissa teknologiayrityksissä, rakentanut työkseni kehnoja tuotteita, jotka on suunniteltu viemään rahat joltain lapselta hänen tietämättään. Palasin töistä kotiin mieli murtuneena.

Et ehkä tiennytkään, että Wikimedia-säätiö toimii hyvin pienellä määrällä henkilökuntaa. Lähes kaikilla muilla maailman kymmenestä suosituimmasta sivustosta on kymmeniätuhansia työntekijöitä ja valtavat budjetit käytössään. Niiden tuottama sisältö on kuitenkin vain murto-osa siitä, mitä me saamme aikaan yksinkertaisin ratkaisuin.

Kun lahjoitat Wikipedialle, tuet vapaata tietoa ympäri maailman. Et pelkästään jätä perintöä lapsillesi ja lapsenlapsillesi, vaan samalla kunnioitat ympäri maailmaa niitä ihmisiä, joilla on pääsy tähän ilmaiseen ja maailmanlaajuisen tiedonjakelun aarteeseen. Näin varmistat, että jonain päivänä kaikki ovat yhtä etuoikeutettuja.

Kiitos.

Brandon Harris
Ohjelmoija, Wikimedia-säätiö