Fundraising 2011/Alan Letter/fi

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Olen kirjoittanut 2 463 uutta Wikipedia-artikkelia. Jokaisen niistä ilmaiseksi.

Olen järjestelmäkonsultti ja työskentelen talouselämän suurten tietojärjestelmien parissa. Jos Wikipediaan käyttämäni aika muutettaisiin rahaksi, nousisi summa useisiin satoihin tuhansiin dollareihin.

Mutta raha ei ole se, mikä tässä innostaa. Wikipedian valuutta on jotakin muuta. Sen tieto on peräisin minulta ja tuhansilta muilta muokkaajilta, jotka tuottavat sitä mielellään. Me kaikki tiedämme, että maailma voi paremmin, kun tuo tieto on vapaasti saatavissa.

Vapaata tietoa palvelevat ratkaisut eivät kuitenkaan ole ilmaisia, minkä vuoksi pyydämmekin lukijoiltamme kerran vuodessa lahjoituksia. Wikipediassa ei ole ilmoituksia, ei välkkyviä mainoksia, ei sivubannereita, emme myy mitään. Wikipedia on kaupankäynnistä puhdas alue.

Pyydämme sinulta vain 10, 20 tai 30 euron tai minkä tahansa itsellesi sopivan summan lahjoitusta, jotta vapaan tiedon levittäminen voi jatkua.

Infrastruktuuri, joka mahdollistaa työmme ja jota ylläpitää voittoa tavoittelematon Wikimedia Foundation, on niin riisuttu kuin suinkin. Googlella saattaa olla lähes miljoona palvelinta. Yahoolla on noin 13 000 työntekijää. Meillä on 679 palvelinta ja 95 työntekijää. Wikipedia on verkon viidenneksi suosituin sivusto ja siellä käy 470 miljoonaa ihmistä kuukaudessa – sivuja katsotaan miljardeja kertoja.

Talousjärjestelmän rakenteen vuoksi arvelemme ihmisen työskentelevän vain rahasta. Miksi kukaan vaivautuisi töihin ilman palkkaa?

Wikipediassa halu tehdä yhteistyötä ja kehittää tietämystä on valjastettu hyvään tarkoitukseen. Tämän tuloksena on syntynyt mittaamattoman arvokas voimavara. Kulttuurista ei määrää se, joka tekee korkeimman tarjouksen. Saat puolueetonta, tarkkaa tietoa perusteellisesti jäsenneltynä, tarkoilla lähdeviitteillä varustettuna, ajantasaisena. Millon sitä tarvitsetkin.

Minusta tämä on mahtava tarjous.

Kiitos,

Alan Sohn
Wikipedian muokkaaja