Deelnamecommissie/Mailingen/Oproep voor kandidaten - september 2014

This page is a translated version of the page Affiliations Committee/MassMessages/Call for candidates - September 2014 and the translation is 100% complete.

Oproep voor kandidaten voor de deelnamecommissie

Geachte lezer, de deelnamecommissie; de commissie die verantwoordelijk is voor het begeleiden van vrijwilligers bij het goedkeuren van verenigingen, Wikimedia-gebruikersgroepen en thematische organisaties, en het toelaten van deze vrijwilligers, is op zoek naar nieuwe leden.

Het voornaamste doel van de AffCom is het begeleiden van vrijwilligersgroepen bij het vormen van werkgroepen. Wij zorgen ervoor dat de groepen groot genoeg zijn om levensvatbaar te zijn (en adviseren hen om groter te worden), beoordelen reglementen voor wat betreft of ze voldoen aan de regelgeving en 'best practices' en adviseren het bestuur van de Wikimedia Foundation over onderwerpen die te maken hebben met hoofdstukken, thematische organisatie en Wikimedia-gebruikersgroepen.

Dit vereist communicatie met vrijwilligers over de hele wereld, diplomatieke vaardigheid, het kunnen omgaan met culturele verschillen en het kunnen begrijpen van wetsteksten. We proberen een gezonde mix van vaardigheden te krijgen bij onze leden.

De voornaamste vaardigheden en ervaring waarnaar we op zoek zijn bij kandidaten, zijn als volgt:

 • Zich uitgedaagd voelen door de vraag om hulp en ondersteuning voor vrijwilligers, wereldwijd;
 • Bereidheid om toepassingen door een (mogelijk bureaucratisch) proces te loodsen;
 • Bereidheid om deel te nemen in politieke discussies over de rol en toekomst van deelnemers, modellen van deelnemers, en vergelijkbare vragen;
 • 5 uur beschikbaarheid per week en de tijd om maandelijks deel te nemen aan een audio- of videoconferentie;

Internationale oriëntatie;

 • Goede communicatievaardigheden in het Engels;
 • Vermogen om te werken en te communiceren met andere talen en culturen;
 • Goed begrip van de structuur en het werk van de deelnemers en de Wikimedia Foundation (WMF);
 • Kennis van verschillende wetssystemen; organisatietalent en ervaring met het opbouwen van groepen zijn een pré;
 • Effectieve communicatieve vaardigheden in andere talen zijn een groot pluspunt;
 • Ervaring met of in een actieve werkgroep is een groot voordeel;
 • Bereidheid om de volledige (echte) naam te gebruiken bij werkzaamheden voor de commissie (inclusief contacten met potentiële nieuwe relaties) als dat nodig is;

In 2012 zijn nieuwe types deelnemers geïntroduceerd, en de rol van de Commissie is toegenomen om vrijwilligers te begeleiden naar deelnamemodellen die hen in staat stellen om onze missie te vervolgen, en ervoor te zorgen dat deze modellen zowel voldoen aan de behoeften van de vrijwilligers en die van de beweging. We zoeken nieuwe mensen die willen helpen, die niet bang zijn voor de werklast, en die gemotiveerd zijn om andere vrijwilligers te helpen om zich te organiseren en organisaties te vormen die onze wereldwijde missie kunnen voortzetten.

Leden worden meestal jaarlijks geselecteerd voor een termijn van twee jaar. Er wordt gestemd door de huidige niet-herkiesbare leden, die rekening houden met opmerkingen die door de commissieleden, adviseurs, medewerkers van de WMF, en bestuursleden worden gemaakt, gebaseerd op de hierboven opgesomde criteria voor het lidmaatschap. Een uiteindelijk besluit wordt eind oktober 2014 genomen, waarbij nieuwe leden worden geacht te beginnen rond 1 november 2014.

Als je geïnteresseerd bent, kun je je sollicitatiebrief met je volledige naam, contactgegevens (e-mailadres, wikigebruikersnaam), relevante ervaring en motivatie versturen naar onze penningmeester: Salvador Alcántar per salvador1983 gmail.com, uiterlijk 30 september 2014. Je krijgt een ontvangstbevestiging als je sollicitatie ontvangen is.

Aarzel niet om contact met mij of met de hele commissie op te nemen als je nog vragen hebt. We zullen graag met je chatten of bellen over onze werkzaamheden, als dat je helpt bij je besluit om te solliciteren. Verspreid deze oproep alsjeblieft onder je kennissen, en reageer als je interesse hebt.

Met vriendelijke groet,
Carlos Colina
Voorzitter van de deelnemerscommissie

Geplaatst door MediaWiki message delivery namens het Affiliations Committee, 07:38, 5 september 2014 (UTC) • VertalenHulp vragenWord lid of schrijf uit.