Afiliats del moviment Wikimedia/Pautes de denominació

This page is a translated version of the page Wikimedia movement affiliates/Naming guidelines and the translation is 100% complete.
El Comitè d'Afiliacions requereix que els afiliats al moviment Wikimedia segueixin les directrius següents a l'hora de determinar el nom del seu afiliat. Posa't en contacte amb el Comitè d'Afiliacions o amb els teus enllaços d'afiliació per a qualsevol pregunta.



Context Criteri Capítols Organitzacions temàtiques Grups d'usuaris de Wikimedia
Context

Aquestes pautes de denominació dels afiliats del moviment Wikimedia són proporcionades pel Comitè d'Afiliacions basat en les aportacions i orientacions de l'equip de Defensa Jurídica i Comunitària de la Fundació Wikimedia.

Per protegir les marques comercials de Wikimedia, els noms de grups d'usuaris han d'aprovar-se abans del reconeixement i tots els grups que vulguin utilitzar marques comercials "Wikimedia" en els seus noms han de rebre l'aprovació abans d'utilitzar el nom en general.

El permís per utilitzar un nom es proporciona mitjançant l'acord d'un grup amb la Fundació Wikimedia. Abans de signar un acord, un grup ha de tenir el seu nom aprovat pel Comitè d'Afiliacions amb la contribució i l'assistència de l'equip de Defensa Legal i Comunitària de la Fundació Wikimedia. Després de considerar els suggeriments del vostre grup, l'esquema de denominació d'altres organitzacions, la composició i els objectius del vostre grup, el Comitè d'Afiliacions pot suggerir un nom diferent del que apareix a la vostra proposta original. Un cop s'aprovi un afiliat a través del Comitè d'Afiliacions, un grup rebrà un acord que expliqui les funcions i responsabilitats com a grup d'usuaris, organització temàtica o capítol. Podeu veure un exemple d'acord de grup d'usuaris de Wikimedia, d'acord d'organització temàtica i d'acord de capítol.

Si l'afiliat té necessitats jurídiques especials relacionades amb el nom, l'afiliat hauria de presentar aquest problema al Comitè d'Afiliacions durant el procés de reconeixement. Aleshores, l'afiliat hauria d'utilitzar el nom que pertany a les directrius com a nom operatiu per a totes les activitats relacionades amb Wikimedia.



Context Criteri Capítols Organitzacions temàtiques Grups d'usuaris de Wikimedia
Criteri

Aquestes directrius s'han desenvolupat basant-se, en gran part, en els quatre criteris suggerits per l'equip Legal i de Defensa Comunitària de la Fundació Wikimedia:

  1. Evitar la confusió -- Aquest enfocament ajuda a protegir les organitzacions contra accions legals que realment estan destinades a dirigir-se a la Fundació Wikimedia. En el passat, a causa de la confusió dels demandants, els capítols han rebut queixes legals per error i s'han vist obligats a defensar-se (amb èxit) de costoses demandes per contingut de projectes de Wikimedia en els seus idiomes. Els mitjans de comunicació han tingut dificultats similars per diferenciar entre la Fundació Wikimedia, els capítols i el moviment Wikimedia en general. La Fundació Wikimedia creu que aquesta política de denominació ajuda a evitar la possible (i errònia) percepció equivocada que els afiliats al moviment són d'alguna manera responsables legalment del contingut que apareix en un projecte Wikimedia.
  2. Precisió -- Un nom descriptiu pot reflectir amb més precisió el focus d'un afiliat. L'ús de "Wikimedia" al nom pot provocar confusió quan diversos afiliats volen centrar-se en la mateixa àrea temàtica dins de diferents projectes de Wikimedia (per exemple, "Editors de la Viquipèdia sobre Història Militar" vs. "Editors de Viquitexts sobre Història Militar").
  3. Evitar la dilució de la marca -- La marca Wikimedia és valuosa i representa la gran quantitat de treball i bona voluntat creats per la comunitat Wikimedia. Per tant, hauríem de considerar de forma completa i acurada la naturalesa i el propòsit de cada grup que opera sota la marca comercial "Wikimedia" cas per cas.
  4. Evitar l'exclusivitat (No aplicable als capítols) -- Aquest enfocament ajuda a evitar la sensació que una determinada organització temàtica o grup d'usuaris representa exclusivament tota l'àrea temàtica en tot el moviment. Les organitzacions temàtiques i els grups d'usuaris poden superposar-se a un altre grup (per exemple, Història vs. Història escandinava vs. Història militar) i un usuari no està obligat a unir-se a un afiliat si vol editar un article dins de l'àrea d'atenció d'aquest afiliat. La Fundació Wikimedia fomenta noms que permetin a una multiplicitat de grups dur a terme la nostra missió compartida.



Context Criteri Capítols Organitzacions temàtiques Grups d'usuaris de Wikimedia
Capítols

El nom legal del capítol hauria de ser "Wikimedia [nom del país en l'idioma local]".

Exemples de noms acceptables:

  • Wikimedia Wikiland
  • Wikimedia United Places of Objects
  • 维基媒体示例 (Wikimedia Exemple)

No acceptables:

  • Wikimedia Foundation of Wikiland
  • Wikipedia Wikiland
  • Wikiland Wikipedia
  • Wikiland Wikimedia



Context Criteri Capítols Organitzacions temàtiques Grups d'usuaris de Wikimedia
Organitzacions temàtiques

Les organitzacions temàtiques haurien d'adoptar noms únics i descriptius que indiquin clarament la seva relació amb el moviment. Es poden usar subtítols per associar clarament els grups al moviment Wikimedia.

El nom comercial pot ser diferent del vostre nom legal, però tenint en compte que la incorporació ha de seguir després de la finalització del procés de reconeixement, el vostre grup podrà registrar-se amb un nom legal que correspongui al nom comercial.

Exemples de noms acceptables:

  • Editors de Viquitexts per les ciències naturals
  • Viquipedistes del Bastó d'Esculapi
  • Amics de les llengües indígenes a la Viquipèdia

No acceptables:

  • Editors de la Fundació Wikimedia sobre ciències naturals
  • Viquipèdia Ciències Naturals
  • Defensors de Wikimedia



Context Criteri Capítols Organitzacions temàtiques Grups d'usuaris de Wikimedia
Grups d'usuaris de Wikimedia

Com es descriu a la guia de creació de grups d'usuaris, es fomenten els noms creatius i descriptius amb els grups d'usuaris de Wikimedia. Han de ser descriptius i incloure una redacció específica per al seu estat com a grup d'usuaris de Wikimedia.

Exemples de noms acceptables:

  • Wikimedia User Group [Region/Topic/Language/Interest]
  • Wikimedians of [Region/Language] User Group
  • [Region/Interest] Wikimedians User Group
  • [Specific Focus or Topic] Wikimedia User Group
  • Wikimedia Community of [Region or Focus Area] User Group
  • [Region or Language] Wikimedians User Group
  • Wiki Advocates [Region or Topic] User Group
  • [Language or Interest] Wiki Contributors User Group

No acceptables:

  • Fundació Wikimedia de Wikiland
  • Wikimedia Wikiland
  • Viquipèdia Wikiland
  • Desenvolupadors de MediaWiki