Codi Universal de Conducta/Consultes de 2021/Discussió

This page is a translated version of the page Universal Code of Conduct/2021 consultations/Discussion and the translation is 100% complete.
Codi Universal de Conducta

Aquesta pàgina conté els temes de discussió per a la consulta comunitària del Codi Universal de Conducta d'abril i maig de 2021. Per a més informació, vegeu la pàgina de consultes de 2021 i el resum de el Codi Universal de Conducta.

Copia el text de la discussió

La Fundació Wikimedia busca obtenir opinions sobre l'aplicació del Codi Universal de Conducta.

L'objectiu d'aquesta consulta és ajudar a esbossar vies d'execució clares perquè un comitè de redacció dissenyi propostes per a una revisió comunitària integral més endavant aquest any. Les propostes poden integrar processos existents o vies addicionals que es puguin suggerir. Per a més informació sobre el projecte UCoC, vegeu el resum del Codi Universal de Conducta.

Les discussions en curs s'han d'incloure en la pàgina de consultes de 2021. Hi ha cinc temes amb diferents preguntes per ajudar a iniciar les converses. Els comentaris proporcionats tindran un impacte significatiu en l'esborrany per a les pautes d'aplicació que es prepararan després del període de comentaris.

 • Si us plau, no et sentis obligat a respondre cada pregunta, centra't en el que és important o de gran impacte. Entenem que donar opinions sobre aquest tema pot ser difícil.
 • Mentre que podria ser necessari descriure experiències de manera general, aquestes discussions no són el lloc per tornar a tractar assumptes prèviament decidits que haurien de gestionar-se en un lloc més apropiat.
 • Cada tema té diferents preguntes per ajudar-te a entendre com podria interactuar el Codi Universal de Conducta amb diferents comunitats.
 • Per respostes a algunes preguntes freqüents, si us plau consulta aquesta pàgina.

Nota: Si desitges informar d'un incident concret, si us plau utilitza les vies existents. Si no és una via acceptable, serà útil exposar en termes més generals per què el procés existent no funciona. Si us plau evita enviar informes d'incidents o apel·lacions als facilitadors o organitzadors. Les persones que organitzen les discussions no són el personal que s'ocupa dels informes d'abús o apel·lacions i no poden respondre a aquesta capacitat.


Suport a la comunitat

 1. Com es pot mesurar l'eficàcia dels esforços contra l'assetjament?
 2. Quines accions es poden prendre i quines estructures haurien d'estar disponibles per donar suport a aquells que són víctimes d'assetjament i aquells que responen a problemes de conducta?
 3. Què xarxes de suport formals i informals estan disponibles per a col·laboradors? Què es necessita perquè aquests grups funcionin bé i quins són els reptes a vèncer?
 4. Quines oportunitats addicionals existeixen per donar suport eficaç als col·laboradors? Què seria útil per donar suport a les comunitats, col·laboradors, víctimes d'assetjament i al personal d'auxili?


Vies de denúncia

 1. Com es poden millorar les vies de denúncia per a les víctimes d'assetjament? Quin tipus de canvis farien que els usuaris tinguessin més o menys dificultats per presentar les denúncies adequades?
 2. Quina és la millor manera de garantir una gestió segura i apropiada dels incidents involucrant i) persones vulnerables, ii) assetjament greu, o iii) amenaces de violència?
 3. En la teva experiència, quines són les formes més eficaces de respondre als que tenen comportaments que poden considerar-se assetjament?
 4. De quina manera les vies de denúncia haurien de proveir mediació, reforma o orientació sobre comportaments acceptables?


Tractament de denúncies

 1. Facilitar l'elaboració de denúncies probablement n'augmentarà el nombre: de quina manera pot millorar la gestió de les denúncies?
 2. Quin tipus de recursos addicionals ajudarien a identificar i abordar l'assetjament a més d'altres problemes de conducta?
 3. Existeixen recursos humans, tècnics, de capacitació o coneixement que la Fundació podria proporcionar per ajudar els voluntaris en aquest àmbit?
 4. Com haurien de tractar-se els incidents que tenen lloc fora dels projectes Wikimedia però que hi estan relacionats, com les reunions presencials o en línia?


Gestió de denúncies

 1. De quina forma han de ser gestionades les denúncies per incrementar la confiança dels usuaris afectats en què els assumptes seran dirigits de manera apropiada i responsable?
 2. Quin procés d'apel·lació hauria establir-se en cas que els participants sol·licitin una revisió de les accions preses o que no es van prendre?
 3. Quan s'utilitzen formes de denúncies privades, com s'ha d'equilibrar el deure de protegir la privacitat i la sensació de seguretat dels que ho denuncien amb la necessitat de transparència i responsabilitat?
 4. Quins controls de privacitat hauria d'haver per al seguiment de les dades en un sistema de denúncies utilitzat per registrar els assetjadors a través de la wiki o persistents?


Preguntes globals

 1. Com s'han d'atendre els assumptes en què no hi ha un organisme local adequat per respondre, per exemple, les denúncies contra administradors o grups de funcionaris?
 2. En el passat, el moviment global ha identificat projectes que encara estan lluitant amb problemes de neutralitat i conducta: de quina manera es podria fer una revisió segura i justa en aquestes situacions?
 3. Com funcionaria un organisme global de resolució de conflictes amb la teva comunitat?