Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Reports/RRRR meeting Berlin/fa

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia movement/2018-20/Reports/RRRR meeting Berlin and the translation is 95% complete.

300 سال تجربه ویکی، 40 عضو جنبش، 3 روز: خلاصه ای از جلسه حضوری گروه کاری در برلین.

به مدت سه روز در فوریه، دفتر ویکی مدیا دویچلند در برلین، آلمان، شاهد جنبش و جوش کاری زیادی بود. به عبارت دقیق تر کارهای مربوط به فرآیند استراتژی جنبش چرا که بیش از 30 عضو گروه‌های کاری نقش‌ها و مسوولیت‌ها، جریان‌های درآمدی و تخصیص منابع با هم دیدار کردند تا با برگزاری کارگاه و جلسات گفت و گو فرآیند نهایی سازی سوالات راهبردی را آغاز کنند که برای طرح توصیه‌هایی جهت تغییر ساختاری در جنبش مان مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

پس از ماه‌ها جلسات آنلاین، این اولین بار بود که هر گروه به صورت چهره به چهره با هم دیدار می‌کردند. و آن‌ها هیچ زمانی را برای پرداختن به اصل موضوع تلف نکردند.

ساختن راهی به سوی ویکی مدیا 2030، هر بار یک برچسب یادداشت

 
Anna Rees (WMDE) CC BY-SA 4.0

هدف فراگیر فرآیند استراتژی جنبش ایجاد مقدماتی است که به ما کمک می‌کند در مسیر استراتژیک خود به سمت جلو حرکت کنیم. نه گروه کاری در حال حاضر مشغول ایده پردازی برای ترسیم تصویر احتمالی جنبش در 2030 هستند. این فرآیند فکری دوراندیشانه در مورد آینده مان برای طرح سوالاتی راهبردی استفاده می‌شود که پاسخ شان مشخص می‌کند چه تغییرات ساختاری در درون جنبش نیاز است.

جلسه چهره به چهره در برلین فضایی را برای اعضای سه گروه مذکور به وجود آورد تا دامنه تحقیق خود را در زمینه‌های مربوطه رسمی کنند.

برچسب‌های یادداشت پر کشیدند، ماژیک‌ها بیرون جهیدند و ایده‌ها دوباره جاری شد. گروه‌ها با سرعت سرسام آوری کار کرده و بسیاری از گفت و گوها تا مدت زیادی پس از غروب آفتاب ادامه داشت.

تشریح جنبش

 

روز 1 با آشنایی گروه‌ها با هم، اشتراک دیدگاه‌هایی که هر فرد به گروه خود آورده بود و طرح بعضی از سوالات سخت شروع شد. این سوالات از اینکه اصلا چرا این کار را انجام می‌دهیم تا چگونه موفقیت اندازه گیری می‌شود را شامل می‌شد. پس از صرف نهار، افراد در گروه‌های خود تقسیم شدند تا بر زمینه کاری خود تمرکز کرده و به طوفان ذهنی بپردازند. روز 2 فقط بر جایگاه فعلی جنبش متمرکز شد. گفت و گوها حول محورهای ذیل انجام گردید:

  • ساختارهای جنبش، به خصوص نقش‌های جوامع، رابطین و بنیاد ویکی مدیا و چگونگی تلاقی آن‌ها؛
  • تعریف "انصاف"، معنای آن در بافت بین‌المللی و اینکه دانش منصفانه در تعاریف قطعی به چه شکلی است؛
  • یافتن مدل‌ها و جریان‌های درآمدی که به ما کمک می‌کند تا به چشم انداز 2030 خود برسیم.

روز 3 زمانی بود که قطعات پازل در کنار هم قرار گرفت. پس از تحلیل ساختاری جنبش، اعضای گروه‌های کاری شروع به طرح سوالات راهبردی خود کردند.

ثبت دیدگاه‌های جهانی در مورد جنبش جهانی مان

یکی از بزرگترین چالش‌های این نوع کار حصول اطمینان از این امر است که تا جای ممکن دیدگاه‌های مختلف لحاظ می‌شوند. تعدادی از اعضای گروه‌های کاری گفتند که اطمینان از نماینده داشتن جامعه شان در MSPRO به آن‌ها انگیزه داده بود تا به جنبش بپیوندند.

ارینا موکوتا (نقش‌ها و مسوولیت‌ها) از گروه کاربری اوگاندا این نکته را بهترین نحو بیان کرد: "من نظرات یک جامعه در حال پیدایش را به همراه می‌آورم، جامعه ای که سعی در جا کردن خود در جعبه جنبش دارد."

سباستین کرزنر (جریان‌های درآمدی) از ویکی مدیا آرژانتین تازه به جنبش جهانی پیوسته و در مورد مزیت به اشتراک گذاشتن بینش با افرادی که حضوری بلندمدت داشته اند صحبت کرد: "دیدار حضوری در اینجا با افرادی که تجربه زیادی دارند بسیار مفید بود. من احساس می‌کنم که ما در حال رسیدن به هدف خود هستیم، بنابراین بسیار خوشحالم."

تعداد سوالات مطروحه بسیار بیشتر از تعداد سوالات بود – و این چیز خوبی است.

پس از سه روز طوفانی، هر گروه 3 تا 10 سوال راهبردی در زمینه کاری خود طرح کرد که در حال حاضر و در فاصله باقی مانده تا آغاز نشست سران ویکی مدیا در اواخر مارس روی آن‌ها کار می‌کنند. نتیجه ای دیگر؟ ما همچنین متوجه شدیم که گروه مجموعا بیش از 300 سال تجربه در ویکی مدیا-ورس داشت. یکی از اهدافی که در روز اول طرح شد (خوشبختانه) به ثمر نرسید: ما نتوانستیم معمار استراتژی جنبش کارل وایلدا را شکست بدهیم (دفعه بعد بیشتر تلاش خواهیم کرد.) از شما به خاطر ‌اینکه حضور داشتید ممنونیم؛ امیدواریم که توانسته باشید کم خوابی خود را جبران کنید.

قدم بعدی برای گروه‌های کاری چیست؟

همه نه گروه کاری مشغول نهایی سازی سوالات راهبردی مرتبط با گستره موضوعی خود تا شروع مارس هستند. این سوالات سپس در فاصله باقی مانده تا نشست سران ویکی مدیا (29 تا 31 مارس در برلین، آلمان) مورد بازبینی و بازنویسی قرار می‌گیرد. در نشست، هر گروه کاری می‌تواند با سهامداران کلیدی – رابطین، بنیاد ویکی مدیا و کمیته‌ها- در مورد کارشان ارتباط برقرار کرده و با هم توصیه‌هایی را جهت تغییر ساختاری طرح نمایند.

در مورد فرآیند استراتژی جنبش (تکرار مکررات MSPRO)

فرآیند استراتژی جنبش اعضای جنبش ما را گرد هم می‌آورد تا بهترین راه پشتیبانی از مسیر استراتژیک مان را تعریف کنند. به منظور کمک به ما در انتخاب بهترین برنامه، ما در حال بررسی جنبش برای شناسایی تغییرات ساختاری هستیم که برای تبدیل شدن به زیرساخت اصلی اکوسیستم دانش رایگان مورد نیاز است.

به عنوان بخشی از این امر، کانون توجهات بر تعداد نه گستره موضوعی معطوف شد تا دیدی 360 از وضعیت فعلی جنبش ویکی مدیا به دست بیاید: حمایت، ظرفیت سازی، سلامت جمعی، گوناگونی، شراکت، محصول و تکنولوژی، جریان‌های درآمدی، نقش‌ها و مسوولیت‌ها.

بیش از 90 عضو جنبش جهانی ما نه گروه کاری تشکیل داده اند و هر گروه کاری بر یک گستره موضوعی تمرکز دارد تا مسیر مبتنی بر پایداری، فراگیری، و گوناگونی طرح نماید؛ و ابزارها، شیوه‌ها، منابع و ورودی مورد نیاز برای حصول اطمینان از اعمال موثر همه تغییرات توصیه شده را شناسایی کند.

 
Members of the Roles & Responsibilities, Revenue Streams and Resource Allocation Working Groups. (Martin Kraft CC BY-SA 4.0)