Utilizator nou înregistrat

This page is a translated version of the page Newly registered user and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.

Un utilizator nou înregistrat este un utilizator care sa înscris pentru un cont și sa logat la un proiect Wikimedia. Pe lângă ceea ce poate face un utilizator neînregistrat, un utilizator nou înregistrat poate:

  • seta preferințele personalizate
  • să adauge pagini la o listă de urmărit
  • să mute paginile de utilizator rădăcină și paginile de categorii
  • să marcheze editările lor ca minore
  • trimite e-mailuri altor utilizatori
  • curățe cache-ul unei pagini fără un pas de confirmare

Întreaga listă a drepturilor utilizatorilor este disponibilă la Special:ListGroupRights.

Toate editările făcute ca utilizator înregistrat vor arăta numele de utilizator în istoric în locul unei adrese IP.

Utilizatorii înregistrați recent nu pot edita pagini protejate semi-protejate sau nu pot muta nicio pagină. Mai multe restricții minore, în funcție de wiki, se pot aplica utilizatorilor nou-înregistrați.

  • Per 14556, încărcările media sunt un drept auto-confirmat pe majoritatea wiki-urilor, Commons fiind o excepție notabilă.
  • Mai mult, o minoritate foarte mică de wiki necesită înregistrarea pentru a crea noi pagini: en.wiki (din 2005, "ca experiment", din cauza incidentului Seigenthaler), id.wiki, fa.wiki și es.books începând cu 2011. Rețineți că, pe baza unei mai bune examinări sociale și statistice a efectelor sale, comunitatea a decis să înceteze extinderea acestei configurații la alte wiki-uri, a se vedea Limitele schimbărilor de configurație.
  • Pe toate wiki-urile, utilizatorii nou-înregistrați care se editează de pe aceeași adresă IP nu pot face mai mult de 8 editări pe minut toate combinate (detalii tehnice: $wgRateLimits). Aceasta poate fi uneori o problemă dacă creați și/sau utilizați mai multe conturi noi dintr-o singură locație (de exemplu, pentru ateliere).
  • Pe unele wiki-proiecte se poate aplica o restricție suplimentară, definită de $wgNamespaceProtection și $wgRestrictionLevels. De exemplu, pe pt.wiki noii utilizatori înregistrați nu pot edita spațiul de nume de Fișier.

Autoconfirmed status

În majoritatea proiectelor Wikimedia, conturile care sunt mai vechi de patru zile sunt considerate autoconfirmate. Unele excepții includ zhwiki, nowiki și dewikibooks care necesită 7 zile pentru a ajunge la statutul autoconfirmat.

În plus, unele proiecte Wikimedia necesită un anumit număr de editări minime pe care un cont le are înainte de a fi confirmat automat. Asemenea wiki cu un prag ridicat includ arwiki, eswiki, zhwiki și wikidatawiki; toate acestea necesită minim 50 de modificări înainte de a ajunge la statutul autoconfirmat.

Vezi şi