Newly registered user/hr

This page is a translated version of the page Newly registered user and the translation is 27% complete.
Outdated translations are marked like this.

Novoregistrirani suradnik je suradnik koji se je u nedavnoj prošlosti registrirao na nekom Wikimedijinom projektu i koji uređuje kao prijavljeni suradnik na nekom Wikimedijinom projektu. Pored onog što može neregistrirani suradnik, može i:

  • stvoriti nove članke
  • postaviti osobne postavke
  • registrirati stranice za "praćenje"
  • postaviti datoteke kao što su slike, zvuci i dr.

Puni popis prava svih razina dostupan je na stranici Special:ListGroupRights.

Sva uređivanja koje je napravio novoregistrirani suradnik prikazat će se u povijesti uređivanja pod njegovim suradničkim imenom umjesto IP adrese.

Novoregistrirani suradnici ne mogu uređivati poluzaštićene stranice niti premjestiti ikoju stranicu. Ovisno o wikiprojektu, mogu se pojaviti još neka manja ograničenja novoregistriranim suradnicima.

  • Sukladno bugu 12556, postavljanje multimedijalnih datoteka je automatski potvrđeno pravo na većini wikiprojekata, osim na Zajedničkom poslužitelju.
  • Uz to, vrlo malo wikiprojekata zahtijeva da se mora biti automatski potvrđenim da bi se moglo stvoriti nove stranice: engleska Wikipedija (od 2005., "kao pokus", zbog slučaja s životopisom Johna Seigenthalera), zatim indonezijska, perzijska i tamilska Wikipedija te španjolske Wikiknjige od 2011. godine.
  • Novoregistrirani suradnici koji uređuju s iste IP adrese na svim wikiprojektima ne mogu napraviti više od osam uređivanja u minuti sveukupno (tehničke pojedinosti: $wgRateLimits). Ovo ponekad može biti problemom ako ste stvorili i/ili rabili više novih računa s istog mjesta (primjerice, radi radionicâ).

Po stanju na nadnevak od 12. lipnja 2008., automatski potvrđena ograničenja na većini wikiprojekata su četiri dana nazočnosti, pri čemu se ne traži neki određeni broj uređivanja. Postoje iznimke: arapska, engleska i španjolska Wikipedija zahtijevaju neki broj uređivanja koji predstavlja dolnji prag koji se mora prijeći da bi se uopće moglo dobiti status automatski potvrđenog suradnika. Njemačke Wikiknjige zahtijevaju sedam dana da bi se dobilo status automatski potvrđenog suradnika.

Additionally, some Wikimedia projects require a certain number of minimum edits an account has before it is autoconfirmed. The usual threshold is ten edits. Such wikis with a high threshold include arwiki, eswiki, zhwiki and wikidatawiki; all of which require a minimum of fifty total edits across the wiki before reaching autoconfirmed status.

Vidi još