This page is a translated version of the page Meta:Civility and the translation is 100% complete.
Verwijzing:
WM:CIV
WM:CIVIL
Deze pagina bevat Meta-Wiki's beleid op beleefdheid, etiquette, gebruikersgedrag en persoonlijke aanvallen. Het weerspiegelt de huidige standaarden op de gemeenschap betreffend dit onderwerp dat alle bewerkers moeten volgen, en de consequenties bij het overtreden ervan moeten dragen.

Respect is een basisregel voor Meta

Het is essentieel voor het welzijn van de gebruikers en het project haarzelf om te werken in een gezellige sfeer. De vindbare principes erkennen dat allang, een van dat is de «creatie van een verwelkomende en collegiale bewerkbare ruimte». Verder, de gebruikersvoorwaarden verbiedt officieel innemend op zekere activiteiten zoals intimidatie, stalken, privacyschending of andere gebruikers bedreigen of tussen gebruikers.

Meta-Wiki is de centrale coördinatie voor alle Wikimediaprojecten, waar veel discussies en belangrijke evenementen plaatsvinden, waar bewerkers voor verschillende projecten, talen en landen allemaal samenwerken. Dit particuliere essentie maakt het respecteren van andere bewerkers heel belangrijk op dit project.

Als project van de Wikimedia Foundation eisen we, ondanks het recht op vrijheid van meningsuiting, van alle redacteuren dat ze de fundamentele etiquette en beleefdheidsregels respecteren en onbeschaafdheid tegenover andere gebruikers afkeuren. We erkennen dat onbeschaafdheid, het maken van persoonlijke aanvallen, intimidatie, het bedreigen van redacteuren, het openbaar maken van privé-informatie over andere gebruikers en ander gemeen gedrag jegens andere leden van de gemeenschap storend is en het project en zijn gebruikers schaadt.Deze regel is met name van toepassing op globale gebruikerspagina's. Door Meta-Wiki te bewerken, gaat u ermee akkoord andere gebruikers te respecteren, beschaafd te zijn, de basisregels voor etiquette te respecteren en geen bedreigingen te uiten, te stalken of persoonlijk een individu aan te vallen; en te zoeken naar geschillenbeslechting als u uw geschillen met andere gebruikers niet kunt oplossen.

Niet-naleven van dit beleid

Als u het gevoel heeft dat u wordt blootgesteld aan onbeschaafdheid of persoonlijke aanvallen, raden we u aan ga uit van goede trouw en blijf kalm, zelfs als het moeilijk voor u is. Reageer niet met beledigingen of persoonlijke aanvallen, want dat escaleert het probleem alleen maar. U kunt de redacteur voorstellen om zich te verontschuldigen en de opmerking te herstructureren of om hulp te vragen. Zeer onbeschaafde of beledigende opmerkingen kunnen worden verwijderd, op voorwaarde dat dit wordt vermeld op de bewerkingssamenvatting en op de pagina. Grote of herhaalde onbeschaafdheid of persoonlijke aanvallen kunnen worden gemeld.

Een gebruiker die zich bezighoudt met activiteiten die dit beleid schendt, kan worden onderworpen aan discretionaire sancties door een beheerder zoals vermaning, of sitebrede beperkingen zoals blokkeringen voor welke duur dan ook, om verdere projectverstoring te voorkomen. Grove schendingen van dit beleid kunnen leiden tot een onmiddellijke blokkering zonder waarschuwing.

Als uw privacy is aangetast, kunt u toezicht inroepen.

Zie ook