Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/sr

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Ја сам добровољац.

За рад на Википедији нисам плаћен нити једну пару, као ни хиљаде других добровољних аутора и уредника. Када сам основао Википедију, могао сам да је претворим у профитно предузеће с огласима, али сам одлучио да урадим нешто друго.

Трговина је у реду. Оглашаваље није зло. Али не припада овде. Не на Википедији.

Википедија је нешто посебно. Она је као библиотека или јавни парк. Она је као храм ума. Она је место где сви можемо отићи да бисмо размишљали, учили, делили своје знање с другима. Она је јединствени људски пројекат, први такве врсте у историји. Она је хуманитарни пројекат који доводи бесплатну енциклопедију до сваке особе на свету.

Баш сваке особе.

Када би свако ко ово чита приложио по пет долара, даље скупљање прилога нам неће бити потребно. Али не може или неће свако да дâ прилог. И то је у реду. Сваке године таман онолико колико је потребно људи одлучи се на овај добровољни потез. Када достигнемо циљ, престајемо с кампањом. Вредно смо радили годинама да одржимо нашу организацију малом и компактном. Испуњавамо нашу мисију, а траћење остављамо другима.

Да бисмо то постигли без оглашавања, требамо вас. Ви сте ти који одржавате овај сан. Ви сте ти који сте створили Википедију. Ви сте ти који верујете у место мирног умовања и учења.

Ове године, молим вас да размислите о давању прилога од пет, десет или двадесет долара, или колико год можете да приуштите, да бисте заштитили и одржали Википедију.

Хвала,

Џими Вејлс
Оснивач Википедије