Wikimedia Foundation elections/Board elections/2006/Candidates/da

2006 board elections
Organization


List

edit

Kandidater

edit

edit candidates presentation

Brugernavn AaronSw
Rigtigt navn Aaron Swartz
Sted Cambridge, Massachusetts, USA
Alder 19
Brugersider en:User:AaronSw
Deltaget på Wikimedia siden fulgt projektet siden 2001, bidraget siden 2003
Projekter jeg deltager i en.wikipedia, en.wikisource, en.wikiquote
Sprog jeg deltager på hovedsageligt engelsk
Link til bidrag en.wikipedia, en.wikisource, en.wikiquote, en.wikinews, meta.wikimedia, wikimania2006
Kandidatens udtalelse Siden januar er trafikken af besøgende til Wikipedia mere end fordoblet og presset på folkene bag er vokset tilsvarende. Som resultat er Wikimedia Foundation nu ved et vendepunkt: den må gå fra at være en lille gruppe mennesker til en vedvarende organisation. Jeg stiller op for at repræsentere fællesskabet i denne overgang og for at sikre mig at vi lever op til vores kerneværdier:
 • Samarbejde. Vores problemer kan ikke løses ved at give magten til de rette folk, selskaber eller lande; i stedet vil vi have brug for alles bidrag. Læsere bør anspores til at blive bidragende brugere, brugere bør anspores til at blive involveret i politikken, politikfolk bør anspores til at hjælpe med at sætte bestyrelsens dagsorden. Som bestyrelsesmedlem er er mit job at repræsentere fællesskabet: at udgive detaljer om hvad bestyrelsen egentlig laver og anmode om fællesskabets mening om, hvad der bør gøres.
 • Fornyelse. Software er ikke neutralt; dets design former sig efter hvordan du bruger det. Indtil nu har vi haft travlt bare med at holde softwaren kørende. Vi må også arbejde på at forbedre det: få flere folk involveret, tilføje funktioner som fællesskabet ønsker og gøre det let for alle at bruge fuldt ud. Siden software, på en meget virkelig måde, kontrollerer siden, har den der kontrollerer softwaren ufattelig magt. Vi skal sikre os at fællesskabet, ikke private firmaer eller individuelle personer, beslutter hvordan det udvikler sig.
 • Vækst. Alexa rapporterer om at 5% af alle Web surfere besøger Wikipedia. På den ene side er det meget imponerende. På den anden side betyder det at 95% ikke gør. Det er mange folk vi skal bringe ombord. Men selv af dem som læser Wikipedia, er det få som rigtig forstår at de kan skrive den, for ikke at nævne alle de andre opgaver de kan udføre. På samme tid er hvad vi har gjort dog nu blevet et forbillede for verden. Ledere på alle områder håber på at implementere Wikipedias magi i deres egne opgaver. Sådanne job kan kræve nye organisationer, ny software eller nye strukturer, men vores store mål er stadig det samme: radikalt samarbejde for at give alle ubegrænset adgang til hele verdens viden.

Mere om alt dette...

Om mig: For over seks år siden byggede jeg mit første webprogram. Jeg kaldte det theinfo.org, men det var i bund og grund den samme ide som Wikipedia. Ikke overraskende blev det ikke den store succes, men jeg holdt aldrig op med at tænke over problemet. Siden da medforfattede jeg RSS 1.0 spec, arbejdede på specifikationerne til Semantisk Web og var en tidlig ansat i Creative Commons. Senest var jeg medstifter af Reddit, som, efter et år, allerede er blandt top 1500 sider på Internettet (ifølge Alexa).

For spørgsmål, post her User talk:AaronSw


Election candidates 2006/alex756/Da

Brugernavn ArnoLagrange
Rigtigt navn Arno Lagrange
 
Arno Lagrange
Sted Bellegarde-du-Razès, Aude, Frankrig
Alder 50
Brugersider eo:Vikipediisto:ArnoLagrange, fr:Utilisateur:ArnoLagrange, Hejmpaĝo (eo fr)
Deltaget på Wikimedia siden 19. december 2002
Projekter jeg deltager i eo:Vikipedio, fr:Wikipédia, meta, Vikifontoj (eo Wikisource), fr:Wiktionary,

Vikivortaro (eo:Wiktionary), en:Wiktionary

Sprog jeg deltager på eo, fr, en, de (og nogle gange andre)
Link til bidrag eo, fr, en, de, meta, wikisource, eo:Wiktionary
Kandidatens udtalelse Jeg stiller op som kandidat til bestyrelsen for at beskytte sproglige/lingvistiske rettigheder. Vi skal prøve at finde en måde hvorpå en hvilken som helst person fra et hvilken som helst projekt, talende et hvilken som helst sprog, kan deltage i diskussioner og beslutninger. Desværre sker alle vigtige diskussioner/beslutninger på amerikansk engelsk, hvilket gør dem som ikke taler sproget godt ude af stand til at deltage. Sand flersproglighed og perspektiv, tilvejebragt af et internationalt neutralt hjælpesprog (det kunne være Esperanto) er absolut nødvendigt. læs mere
For spørgsmål, post her Kandidatiĝo por la Fidataro


Brugernavn Arnomane
Rigtigt navn Daniel Arnold
 
Daniel Arnold ved Wikimania '05
Sted Gräfenberg, Franken, Tyskland
Alder 25
Brugersider hovedsageligt: commons:User:Arnomane, w:de:Benutzer:Arnomane

sekundært: User:Arnomane, w:en:User:Arnomane, n:de:Benutzer:Arnomane, w:ar:User:Arnomane

Deltaget på Wikimedia siden 15./16. Marts 2004
Projekter jeg deltager i Wikimedia Commons (bureaukrat), de.wikipedia (admin), OTRS, Meta, en.wikipedia, de.wikinews

Nogle af mine underprojekter (eller projekter jeg er meget involveret i) udover admin-arbejde...

Tysksproget Wikipedia:

Wikimedia Commons:

Sprog jeg deltager på Tysk (modersmål), engelsk (avanceret) og lidt fransk (læseevner er ok men for lidt til at kunne bruge deltagende)
Link til bidrag de.wikipedia, commons, meta, en.wikipedia, de.wikinews, ar.wikipedia, derudover de fleste redigeringer af IP 131.188.24.186 på forskellige wikier (nogle gange signeret med mit brugernavn, for det meste ikke; de fleste af disse redigeringer er på grund af mine admin-opgaver på Commons)
Kandidatens udtalelse Motto: Bare gør ting og reklamer for dem senere - ikke omvendt.
 • Kommunikation på tværs af projekterne: I øjeblikket bliver mange ting løst uafhængigt igen og igen i vores diverse wiki fællesskaber. Jeg har mødt mange folk som har skabt gode ting der kun fungerer i et enkelt fællesskab. Derfor vil jeg styrke kommunikationen mellem projekterne så fællesskaberne kan drage nytte af hinanden. Jeg har også indset de begrænsede tekniske muligheder for nem kommunikation inde fra Commons mod de andre fællesskaber og vil derfor sænke spændingerne mellem projekterne og få folk samlet. Derfor skrev jeg den allerførste (nu erstattede) version af det nu centrale Commons-værktøj "CheckUsage" (se User:Arnomane/Image usage) og sammen med Duesentrieb fik jeg ideen om "CommonsTicker" (selvfølgelig udelukkende kodet af Duesentrieb, se venligst på User:Duesentrieb/CommonsTicker hvis du stadig ikke kender den) blandt andet.
 • Bestyrelsesmedlem af fællesskabet: Jeg forestiller mig selv at jeg vil være et bestyrelsesmedlem af fællesskabet. Jeg vil videregive problemer og løsninger ud fra diverse fællesskaber til bestyrelsen. Selvfølgelig kan jeg også bidrage med en del af min egen erfaring, f.eks. om "trykt Wikipedia" - et af vores primære mål. Så jeg vil ikke være der for at lave "storpolitik" da jeg tror på deling af arbejdet mellem bestyrelsesmedlemmerne og på åbenhed (ikke tænketank ) meritokrati i online projekter.
 • Deltagelsens bemyndigelse: Jeg tror på at lighed blandt vores diverse sprogfællesskaber kun kan nås ved aktiv deltagelse og med de rette frie software værktøjer. For mig er alle sprog og kulturer lige velkomne men vi kan ikke opnå lighed i arbejdet ved bestyrelsens deklarationer. Så IMHO er WMF's største nuværende opgave hen mod fællesskabernes lighed (bortset fra lokale afdelinger ) at sikre at fremtidige MediaWiki versioner har endnu større fokus på funktioner som tillader folk nemmere at komme i kontakt med hinanden på tværs af fællesskaber og sprog.
For spørgsmål, post her commons:User talk:Arnomane/WMF board election 2006 (engelsk eller tysk)


Brugernavn Charles Matthews
Rigtigt navn Charles Matthews
 
In 2006
Sted Cambridge, UK
Alder 52
Brugersider en:User:Charles Matthews
Deltaget på Wikimedia siden 2003
Projekter jeg deltager i en-wikipedia
Sprog jeg deltager på Engelsk (oversættelser til engelsk og interwiki)
Link til bidrag [1]
Kandidatens udtalelse Jeg stiller op som en kandidat med erfaring og evner som kan være nyttige for Wikimedia Bestyrelsen. Jeg er ikke en teknisk persin og har ikke været aktivt involveret i Wikimedia-problemer, men har foretrukket at fokusere på den engelske Wikipedia.

Resten af udtalelsen er ikke oversat. Læs originalen

For spørgsmål, post her User:Charles Matthews/WMF Board Election 2006


Brugernavn Cimon Avaro
Rigtigt navn Jussi-Ville Heiskanen
 
Sted Helsinki, Finland
Alder 40 ½ år gammel.
Brugersider en:User:Cimon Avaro, fi:User:Cimon Avaro (primært, har mange andre som ikke bruges særlig ofte)
Deltaget på Wikimedia siden 13. april 2003 (redigerede anonymt i få dage før da)
Projekter jeg deltager i en-wikipedia, fi-wikipedia, en-wikiquote (også mindre redigeringer på scots-wikipedia, simple-wikipedia og interwiki til en halv snes wikipediaer eller flere)
Sprog jeg deltager på Finsk, engelsk, skotsk
Link til bidrag En-wikipedia, Fi-wikipedia, En-Wikiquote, Meta
Kandidatens udtalelse Ikke oversat endnu. Se originalen.
For spørgsmål, post her User:Cimon Avaro/Candidacy_2006


Election candidates 2006/Eloquence/Da

Election candidates 2006/Evrik/Da

Brugernavn Improv
Rigtigt navn Pat Gunn
 
Sted Pittsburgh, Pennsylvania, USA
Alder 28
Brugersider en (andre brugersider eksisterer men har ikke noget betydeligt indhold)
Deltaget på Wikimedia siden Sent i 2002
Projekter jeg deltager i primært enwiki
Sprog jeg deltager på Engelsk. Jeg læser somme tider artikler på de tyske, spanske og japanske wikier, men jeg stoler ikke nok på min grammatik til at bidrage
Link til bidrag en (Som ældre konto Pgunn)
Kandidatens udtalelse Jeg har været involveret i Wikipedia (og Usenet, og diverse andre bruger-baserede projekter) i mange år. Efter at have læst flere af mødenotaterne mener jeg at jeg kan bidrage til den slags diskussioner som er en del af ledelsen af projektet.

Ideer:

 • Etabler en fond/et legat til WMF for at skabe en finansiel pude fra fundraisings
 • Find kilder til kapital som ikke kræver at vi skal fundamentalt ændre vores reklamefri, åbne natur
 • Bestyrelsen bør fortsætte med at være konservative i wikiens officielle daglige gerninger , uvillig til at tage affære bortset fra når det er for projektets bedste
 • Vær skeptisk ved accept af nye gentagne omkostninger og "hård" infrastruktur uden en stærk berettigelse, for at sikre at projektet forbliver solvent, korruptionsfrit og fleksibelt
 • Find måder at præsentere den data vi har nu i andre formater end Internettet (f.eks. TTS, mobile enheder etc.), til fordel for hele menneskehedens
 • Vær meget opmærksom på at undgå risici som kan placere projektet i en juridisk farezone
 • Fortsæt bestræbelserne på at genforene Encyclopedia Libre og den spanske Wikipedia, såvel som at forsøge at strække os ud til projekter på andre sprog, at arbejde tættere sammen med wikier på andre sprog og forsøge at undgå lignende problemer, sikre at vi overholder det juridiske og dele ideer om politik
For spørgsmål, post her Bored? Board Questions for Improv


Election candidates 2006/Kelly Martin/Da

Election candidates 2006/Kim Bruning/Da

Election candidates 2006/Linuxbeak/Da

Election candidates 2006/Mindspillage/Da

Election candidates 2006/Oscar/Da

Election candidates 2006/Ross.Hedvicek/Da

Election candidates 2006/UninvitedCompany/Da

Election candidates 2006/Zuirdj/Da