Departaments de la Fundació Wikimedia

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation departments and the translation is 100% complete.

La Fundació Wikimedia (WMF) manté un personal professional per donar suport a la comunitat Wikimedia i als projectes Wikimedia. El personal està organitzat sota el lideratge del director executiu de l'organització. Treballen principalment a la seu de l'organització a San Francisco (EUA), mentre que alguns membres del personal treballen remotament des d'altres parts del món.

El personal de la Fundació Wikimedia s'organitza en vuit departaments, dirigits cadascun per un directiu. Alguns dels departaments estan formats per diversos equips i subequips.

Avançament

El Departament d'Avançament dirigeix ​​els esforços de captació de fons i col·laboració de recursos de la Fundació Wikimedia.

Equips d'avançament

Dotacions
Fundació i grans regals
Operacions de captació de fons
Captació de fons en línia
Associacions i divulgació global

Audiències

El Departament d'Audiències fa referència als equips d'enginyeria i productes empleats per la Fundació Wikimedia. La seva missió és construir, millorar i mantenir la infraestructura tècnica dels projectes de Wikimedia (programari i maquinari), tot donant suport i complementant els esforços dels voluntaris.

Equips d'Audiències

Disseny d'audiències
Contribuïdors
Subequips
Enginyeria de contribuïdors
Eines contra l'assetjament
Tecnologies comunitàries
Edició
Creixement
Llengua
Producte de contribuïdors
Estratègia de disseny
Anàlisi de producte
Gestió del programa
Lectors
Subequips
Enginyeria de lectura
Escriptori i web mòbil
Multimèdia
Aplicacions mòbils
Anàlisi sintàctic
Infraestructura de lectura
Garantia de qualitat
Producte de lectors
Gestió del programa tècnic

Oficina del CEO i del director executiu

L'Oficina del CEO i del director executiu inclou el conseller delegat i el director executiu de la Fundació Wikimedia i el seu personal de suport immediat.

Equips de l'Oficina del CEO i del director executiu

Lideratge
Estratègia del Moviment

Comunicacions

El Departament de Comunicacions dirigeix ​​els esforços de la Fundació per compartir informació de manera oberta i efectiva —sobre el moviment Wikimedia, els projectes Wikimedia i la pròpia obra de la Fundació Wikimedia— amb un públic mundial que inclou editors voluntaris, lectors de llocs i altres parts interessades.

Interacció amb la comunitat

L'equip del Departament d'Interacció amb la comunitat augmenta la quantitat, la qualitat, la diversitat i l'abast del coneixement lliure donant suport a persones i organitzacions alineades amb la missió de la Fundació Wikimedia. Donem suport als col·laboradors representant-los en el desenvolupament de noves eines tècniques, donant suport a la governança de la comunitat i concedint subvencions a persones, grups i organitzacions que treballen en la creació de comunitats i el creixement de contingut en projectes i llocs de Wikimedia, així com en projectes de coneixement obert relacionats. Ens comprometem a donar suport a les regions, llengües i comunitats amb recursos baixos i emergents, en particular al Sud Global.

Equips d'Interacció amb la comunitat

Programes comunitaris
Relacions comunitàries
Subequip
Especialistes en relacions comunitàries
Recursos Comunitaris
L'equip de Recursos augmenta la quantitat, la qualitat, la diversitat i l'abast del coneixement gratuït, tot donant suport a les organitzacions aliades de la missió i a persones de tot el món.
Aprenentatge i Avaluació
L'equip d'Aprenentatge i Avaluació dona suport a les eines d'aprenentatge i compartició per connectar els líders de la comunitat entre ells, els recursos i les oportunitats de desenvolupament de capacitats.
Confiança i Seguretat
Subequips
Operacions
Política

Finances i Administració

El Departament de Finances i Administració garanteix una gestió responsable dels fons i recursos de la Fundació Wikimedia, d'acord amb els nostres valors bàsics de transparència i rendició de comptes.

Equips de Finances i Administració

Administració
Finances
Oficina d'informàtica

Departament Jurídic

El Departament Jurídic supervisa tots els assumptes legals de la Fundació Wikimedia i facilita iniciatives dissenyades per donar suport i fer créixer la comunitat Wikimedia i els projectes de Wikimedia. El treball del departament inclou la redacció de polítiques, lleis de marques comercials, drets d'autor, dret internacional, dret laboral, litigis, recaptació de fons i lleis de subvencions, contractes nacionals i internacionals, dret de privadesa, ètica, dret d'Internet i govern corporatiu sense ànim de lucre.

El departament també té la tasca de tirar endavant els objectius de la Fundació: defensar el moviment del coneixement lliure, inclosa la lluita pel contingut en línia, facilitar debats comunitaris sobre les polítiques crítiques de la Fundació Wikimedia, construir i supervisar el bon govern, si escau, i treballar per millorar la política legal i legislativa per ajudar a la difusió i ús del coneixement lliure.

Equips del Departament Jurídic

Advocat
Interns i becaris legals
El Departament Jurídic té un programa de pràctiques jurídiques per educar i formar estudiants de dret prometedors o graduats recentment en facultats de dret en les àrees de dret a Internet i organitzacions de coneixement lliure.

Talent i Cultura

El Departament de Talent i Cultura recluta i dona suport a persones hàbils i apassionades per avançar en la visió de Wikimedia.

Equips de Talent i Cultura

Operacions de relacions humanes
Aprenentatge i desenvolupament
Reclutament

Tecnologia

El Departament de Tecnologia construeix, millora i manté la infraestructura dels llocs de Wikimedia.

Equips de Tecnologia

Analítiques
Plataforma central
Tecnologia de captació de fons
Rendiment
Enginyeria de llançament
Recerca
Plataforma d'avaluació
Plataforma de cerca
Seguretat
Enginyeria de fiabilitat del lloc
Subequips
Operacions del Centre de Dades
Persistència de dades
Fonaments d'infraestructures
Operacions de servei
Tràfic
Compromís tècnic
Subequips
Serveis al Núvol de Wikimedia
Defensa dels desenvolupadors

Departaments passats

Al llarg de la història de la Fundació Wikimedia, hi ha hagut modificacions en la composició dels departaments de personal.

Incidència Jurídica i Comunitària
El 2015 es va dividir el Departament d'Incidència Jurídica i Comunitària. L'equip jurídic es va convertir en el seu propi departament i l'equip de Defensa de la Comunitat es va unir al Departament d'Interacció amb la comunitat, de nova creació.
Producte
El 2017, el Departament de Producte va passar a anomenar-se Audiències.
Pràctiques en Equip i Talent i Cultura
El 2016 es va dividir el Departament de Pràctiques en Equip i el de Talent i Cultura. Talent i Cultura va continuar sent el seu propi departament i l'equip de Pràctiques en Equip es va unir al Departament de Productes existent.

Vegeu també