Tauler d'anuncis de de la Junta de la Fundació Wikimedia/Resolució de 15 d'abril de 2021 sobre les properes eleccions a la Junta Directiva

La Junta Directiva de la Fundació Wikimedia es va reunir la setmana passada per decidir un pla per a les eleccions a la Junta de 2021. El Comitè de Governan a de la Junta va crear aquesta proposta, basant-se en la convocatòria de comentaris sobre els membres de la comunitat a la Junta. A continuació podeu trobar un resum de la resolució, aprovada per unanimitat. La proposta completa està disponible a la wiki de la Fundació.

  • La Junta té previst celebrar el procés de selecció el més aviat possible. L'esborrany de cronologia preveu obrir la convocatòria de candidats el 8 de juny i un període de votació del 20 de juliol al 3 d'agost.
  • El Comitè Electoral determinarà el mètode de votació. El comitè, en consulta amb el personal de la Fundació Wikimedia, pot sol·licitar un retard de fins a tres mesos per implementar el sistema de votació.
  • Es triaran quatre llocs, els tres que s'han de renovar i una quarta procedent de l'ampliació aprovada de la junta directiva. Els altres dos nous llocs aprovats per a la comunitat i els afiliats se seleccionaran durant l'any 2022, juntament amb els dos llocs per als afiliats que s'han de renovar (quatre en total).
  • La junta prendrà nota de les aptituds i experiències que els agradaria que tinguessin els membres de la junta directiva seleccionats. Els candidats ompliran el formulari d'avaluació, però només a títol informatiu.
  • La Fundació Wikimedia proporcionarà suport de comunicació al Comitè Electoral. Volem donar suport als candidats i promoure les eleccions, especialment en els grups infrarepresentats.

La Junta Directiva no ha introduït més canvis en el procés de selecció comunitari. Esperem que les mesures anteriors resolguin el problema de la diversitat entre els candidats comunitaris seleccionats. Si aquest problema persisteix, la Junta es reserva el dret d'experimentar amb un dels dos nous llocs el proper any.

La Junta Directiva vol agrair els més de 800 voluntaris que van participar en la convocatòria de comentaris d'una forma o una altra. Va haver-hi gairebé un centenar de converses en diversos idiomes i en diverses regions. Va haver-hi debats addicionals a Meta, Telegram i altres canals utilitzats per les comunitats locals. Els voluntaris van presentar tres noves idees durant la convocatòria. Ha estat molt difícil prendre una decisió sobre cadascuna de les preguntes obertes tenint en compte la quantitat i diversitat d'opinions rebudes. Esperem que aquesta resolució sigui sensible per a tothom.

En els propers dies, l'equip de facilitació de les eleccions de la Junta compartirà les seves idees per donar suport als candidats i als votants. El Comitè d'Afers Comunitaris de la Junta està organitzant una hora d'oficina d'aquí a unes setmanes en què agrairem les vostres preguntes i comentaris sobre aquesta resolució. Treballem junts en unes eleccions amb una participació alta i molt diversa!