Codi Universal de Conducta/Discussions

This page is a translated version of the page Universal Code of Conduct/Discussions and the translation is 100% complete.
Codi Universal de Conducta

Aquesta pàgina enumera els debats actuals, passats i futurs relacionats amb el Codi Universal de conducta (UCoC). Si hi ha debats rellevants que no figuren en aquesta llista, afegiu-los! La cronologia proporciona una visió general del procés del UCoC.

Com a part de la Fase 2 del procés, hi ha diverses consultes amb voluntaris. Les consultes comunitàries informaran de l'esborrany inicial de la proposta d'aplicació i de l'esborrany abans que es finalitzi.

Discussions anteriors

Fase 2

Revisió de l'esborrany de directrius d'aplicació

Des del 17 d'agost de 2021 fins al 17 d'octubre de 2021, es va dur a terme una revisió de l'esborrany de directrius d'aplicació entre tota la comunitat.

Llista de discussions locals
Nom del projecte Enllaç a la discussió local Facilitador Notes
Meta-Wiki m:Talk:Universal Code of Conduct/Enforcement draft guidelines review User:Xeno (WMF)
Viquipèdia en anglès w:en:Wikipedia:Universal Code of Conduct/Enforcement draft guidelines review User:Xeno (WMF)
Viquitexts en anglès s:en:Wikisource:Requests for comment/Universal Code of Conduct enforcement draft guidelines User:Civvi (WMF)
Wikidata d:Wikidata talk:Universal Code of Conduct consultation User:YKo (WMF)
Viquipèdia en coreà w:ko:위키백과토론:보편적 행동 강령 User:YKo (WMF)
Viquipèdia en indonesi w:id:Wikipedia:Permohonan pendapat/Pelaksanaan Kode Etik Universal User:RamzyM (WMF)
Viquipèdia en rus ru:Википедия:Форум/Архив/Новости/2021/08#УКП - Обзор проекта руководства по обеспечению правоприменения User:Mehman (WMF)
Viquipèdia en suec w:sv:Wikipedia:Bybrunnen#Universal Code of Conduct/Enforcement draft guidelines review User:DBarthel (WMF)
Viquipèdia en noruec bokmål w:no:Wikipedia:Tinget#Universal Code of Conduct/Enforcement User:DBarthel (WMF)
Viquipèdia en polonès pl:Wikipedia:Kawiarenka/Zasady#Powszechne Zasady Postępowania – Zasady Egzekwowania – Dyskusja User:MNadzikiewicz (WMF)
Viquipèdia en castellà w:es:Wikipedia:Código de Conducta Universal User:Oscar . (WMF)

Consultes globals de la Fase 2

La fase 2 del projecte UCoC va començar amb consultes lingüístiques locals. Es van facilitar discussions amb comunitats lingüístiques en els canals i plataformes de discussió freqüentades per cadascuna d'aquestes comunitats. Un resum exhaustiu d'aquestes consultes es va publicar l'abril de 2021.

A mesura que el nostre moviment creix, són necessàries les veus de la comunitat per ajudar a donar forma als camins per fer complir el UCoC, que atenen les diverses necessitats de les comunitats individuals. L'equip del projecte anima les comunitats a compartir regularment les seves experiències, idees i aprenentatges amb polítiques de comportament aquí a Meta, en consultes i discussions, o per correu electrònic.

Les discussions sobre el UCoC continuen tenint lloc a Meta-Wiki:

Consultes d'idiomes locals de la Fase 2

Les consultes lingüístiques locals per a la Fase 2 del projecte UCoC es van celebrar des de finals de gener fins a principis de març de 2021. Es va discutir sobre com fer complir el UCoC amb 11 comunitats lingüístiques en canals de discussió i plataformes freqüentades per cadascuna d'aquestes comunitats. (Consulteu les preguntes freqüents sobre com es van seleccionar les comunitats lingüístiques prioritàries.) Els treballadors de la Fundació van facilitar les discussions. Els resultats es troben a:

Discussions comunitàries de la Fase 2

Per als debats comunitaris a partir de l'abril de 2021, consulteu aquí.

Fase 1

Consultes lingüístiques locals de la Fase 1

Les consultes inicials del 2020 van durar tres mesos i van implicar 19 comunitats lingüístiques. Van intentar comprendre millor l'ambient de treball de les comunitats del moviment Wikimedia.

Discussions comunitàries de la Fase 1

Afegiu els enllaços que falten de debats anteriors en els projectes Wikimedia individuals relacionats amb el UCoC.

Viquipèdia en neerlandès
Viquipèdia en anglès
Meta-Wiki

Comentaris sobre les vies d'aplicació de la Fase 1