Open main menu

Translation requests/WMF/Fundraising pages/Fundraising-hu

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (eu) (fr) (gl) (hu) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sl) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (vi) (zh) (ur) (wa) edit


Képzelj el egy olyan világot, ahol mindenki szabadon hozzáférhet
az emberiség egyetemes tudásának összességéhez. Mi ezen dolgozunk.

És szükségünk van a segítségedre.

 

A Wikimedia Foundation Inc. egy nonprofit szervezet, melynek célja, hogy ingyen tudásanyagot biztosítson az egész világnak. Ezt a szabad tartalmú anyagok fenntartásával, fejlesztésével és terjesztésével éri el. A Wikimedia adományokból finanszírozza wiki alapú projektjeit.

A Wikimedia számítógépes és hálózati hátteret nyújt ahhoz, hogy létrehozzanak és terjesszenek anyagokat olyan projektekben, mint a Wikipedia, Wikiszótár, Wikidézet, Wikikönyv, Wikinews, Wikisource és a Wikimedia Commons. Az ezekben fellelhető anyagokhoz mindenki ingyenesen hozzájuthat.

Miben segítenek az adományaid

Minden oldalunk teljesen mentes a reklámoktól. A látogatók ingyenesen szerkeszthetik, olvashatják vagy használhatják a tartalmat. Teljes egészében adományokra támaszkodva finanszírozzuk projektjeinket. A forgalom és a tartalom hatalmas növekedése miatt rendszeresen szükség van a hardver fejlesztésére, hogy megakadályozzuk a működésbeli szüneteket anélkül, hogy feláldoznánk a könnyű használhatóságot. Szintén kiadást jelent a sávszélesség költsége, a biztonsági mentések, a Wikimedia domainneveinek ára, a szoftverfejlesztések és időnként az útiköltségek.

A Wikimedia Foundationnek ezenkívül azért is szüksége van támogatásra, hogy folytathassa úttörő munkáját az együttes munka kialakításában. Ezenkívül pályázunk, hogy támogatást nyerjünk a Wikipédia tartalmának terjesztésére olyan helyeken, ahol nincs internetelérés. Minden adomány számít. Ha kérdéseid vannak az adományokkal vagy a Wikimedia Foundationnel kapcsolatban, keress meg minket.

Hogyan segíthetsz?

A Wikimedia Foundation az Amerikai Egyesült Államok cégbírósági bejegyzésében 501(c)(3) státusszal rendelkezik, így a felajánlott összegek az USA-ban adómentességet élveznek, a külföldi adományok pedig levonhatóak lehetnek az adóból.

Adakozz interneten keresztül

Adományaidat a PayPalen és a MoneyBookersön keresztül is átutalhatod az alábbi linkeken található, könnyen használható űrlapok segítségével. A fiókunk neve donation@wikipedia.org. A PayPalnél egyszeri, havi és éves fizetési módok közül választhatsz (itt mondhatod le az előfizetést).

Egyszeri PayPalen keresztüli átutaláshoz nincs szükség PayPal felhasználói fiókra.

Adomány U.S. dollárban:
Egyszeri - Havonta - Évente

Adomány font sterlingben:
Egyszeri - Havonta - Évente

Adomány kanadai dollárban:
Egyszeri - Havonta - Évente
Adomány ausztrál dollárban:
Egyszeri - Havonta - Évente
Adomány euróban:
Egyszeri - Havonta - Évente

Adomány japán jenben:
Egyszeri - Havonta - Évente

<html>

<a href="http://www.moneybookers.com/app/?rid=312838/" target="_blank"><img style="border-width: 1px; border-color: #8B8583;" src="http://www.moneybookers.com/images/banners/88_en_intl.gif" width="88" height="31" border="0" alt="MoneyBookers" /></a>

</html>

A MoneyBookers jelenleg (2005 márciusában) a következő pénznemeket fogadja el: euró, brit font, bolgár leva, USA dollár, ausztrál dollár, kanadai dollár, cseh korona, dán korona, észt korona, hongkongi dollár, magyar forint, izraeli sékel, japán jen, lett lat, maláj ringgit, új tajvani dollár, új-zélandi dollár, norvég korona, lengyel złoty, szingapúri dollár, szlovák korona, szlovén tolár, dél-afrikai rand, dél-koreai von, svéd korona, svájci frank és thai baht. A MoneyBookers költségei általában alacsonyabbak, mint a PayPal költségei.

Adakozz postai úton

Adományokat levélben is küldhetsz a Wikimedia igazgatóságába, erre a címre:

Wikimedia Foundation Inc.
204 37th Ave N, #330
St. Petersburg, FL 33704

Ha az Egyesült Államokon kívülről küldesz adományt, kérlek, légy tekintettel arra, hogy jobb a nemzetközi utalvány vagy az olyan csekk, amit az USA bankjaiban elfogadnak. Így alacsonyabb a beváltás költsége. A külföldi csekkek vagy az USA-n kívüli bankokban beváltható csekkek beváltásának költsége az 50 dollárt is elérheti. A nemzetközi utalványok több ország postahivatalaiban is kaphatóak, és segítségükkel a teljes összeg megérkezik a Wikimediához. Kérünk, hogy borítékban ne küldj pénzt.

Adakozz átutalással

A Wikimedia Foundation bankszámlával rendelkezik a Dexia banknál, Belgiumban. Ide lehet pénzt utalni.

IBAN BE43-0689-9999-9501
BIC (swift code) GKCCBEBB

Megjegyzés: Sem ez az oldal, sem a Wikimedia oldalakról ide vezető hivatkozások nem minősülnek felszólításnak, hogy adományozz. A licencünk garantálja, hogy a projektjeink tartalma ingyenesen elérhető és az is marad, függetlenül attól, adományozol-e.

Vásárolj ajándéktárgyakat

Wikipédiás ajándéktárgyak a Cafe Pressnél: minden vásárlásból 5 USD a Wikimedia Foundation javára megy.