Training modules/dashboard/slides/10913-copyright/sv

This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/10913-copyright and the translation is 100% complete.

Upphovsrätt

 
Foto av Tom Murphy VII, CC-BY-SA

Allt på Wikipedia är fritt att använda sig av. Det innebär att alla tillägg du gör på Wikipedia också behöver vara fria att dela. Upphovsrättsskyddat material såsom långa stycken från böcker, illustrationer eller fotografier hör inte hemma på Wikipedia. Detta gäller även om du refererar till materialet och ger erfoderligt erkännande till upphovsrättsinnehavaren.

Undantaget är verk som är så gamla att upphovsrätten har gått ut — på engelska kallas detta "public domain". En del verk släpps till allmänheten under fri licens. Dessa är också tillåtna.

I de här fallen måste du ändå referera till källan till informationen, och visa var någonstans skaparen har släppt verket under fri licens (det innebär alltså att länka direkt till licensen)

Notera dock att långa citat oftast ändå inte är lämpliga att använda sig av. Det är bättre att omformulera med hjälp av dina egna ord.