Training modules/dashboard/slides/10913-copyright/sq

This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/10913-copyright and the translation is 100% complete.

E drejta e autorit

 
Foto nga Tom Murphy VII, CC-BY-SA

Çdo gjë në Wikipedia është falas për t'u përdorur. Kjo do të thotë që çdo gjë që vendosni në Wikipedia duhet të jetë e lirë të ndahet. Materialet e mbrojtura nga e drejta e autorit, përfshirë pasazhe të gjata nga libra, ilustrime dhe fotografi, nuk përkasin në Wikipedia. Kjo është e vërtetë edhe nëse citoni materialin dhe i jepni meritën e duhur autorit.

Përjashtimi është për punën që është kaq e vjetër sa që nuk është më nën të drejtat e autorit - ne e quajmë këtë "domen publik". Disa vepra publikohen për publikun nën një licencë falas. Edhe ato lejohen gjithashtu.

Në ato raste, ju ende duhet të siguroheni që citoni burimin e informacionit dhe të tregoni se ku autori e ka lëshuar atë nën një licencë falas (domethënë, lidhni direkt me licencën).

Sidoqoftë, vini re se citimet e gjata zakonisht nuk janë të përshtatshme, sidoqoftë. Është më mirë të parafrazosh informacionin me fjalët e tua.