2016 Toimintasuunnitelma/Tavoittavuus

This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Reach and the translation is 95% complete.
Outdated translations are marked like this.Yksi laajoista aiheista, johon Wikimedia-säätiö tulee keskittymään tulevassa vuosittaisessa suunnitelmassaan, on "tavoittavuus": kykymme levittää tietoa suurimmalle määrälle ihmisiä kuin vain mahdollista. Uskomme tämä olevan alue, jossa Wikimedia-säätiö voi vaikuttaa varmimmin ja parhaiten.

Kun olet valmis vastaamaan kysymyksiin, klikkaa sivun alalaidassa olevaa nappia.

Kriittinen kysymys koskien tavoittavuutta

Vaikka Wikimedia-materiaalia on jatkuvalla kehitystahdilla uudelleenkäytetty muiden toimesta, kävijämäärä itse Wikimedia-sivuille on jatkuvasti vähentynyt vuodesta 2013 asti. Tämä on vakava haaste, sillä vähempi määrä ihmisiä tulee käymään lävitse materiaalia sekä tulevat myös vähemmällä todennäköisyydellä editoimaan että lahjoittamaan. Vähentynyt tavoittavuus on vakava riski liikkeen merkitykselle, kestävyydelle ja tavallemme toimia; ja täten myös jaetulle visiollemme jokaisen ihmisen tavoittamisesta.

Mikä on mielestäsi paras tapa lisätä liikennettä sivuillemme; samalla myös tukien vapaata, kolmannen osapuolen toimesta materiaalimme uudelleenkäyttöä?

Mahdolliset strategiset lähestymistavat tavoittavuuden tukemiseksi

Alla on monia lähestysmistapoja, joita Wikimedia-säätiö mahdollisesti ottaa yhteisöjä kohtaan. Lue lävitse nämä kuusi vaihtoehtoa ja kerro meille valitsemalla kaksi tai kolmea "numeroa" näistä kuudesta vaihtoehdosta, joita haluaisit meidän toteuttavan. Kutsumme sinut myös jakamaan oman ideasi!

Lähestysmistapa 1

  • Lisätään käytön ja käyttäjien määrää mukauttaen käyttäjäkokemuksen heidän tarpeitaan varten (tämä voi johtaa lisäformaatteihin, tehden Wikimedia-materiaalista helpompaa löytää, lisäten kielikattavuutta jne.).

Lähestysmistapa 2

  • Parannettaan ymmärrystämme siitä kuinka ja miksi käyttäjämme tulevat ja pysyvät projekteissamme, että voimme paremmin tukea heidän tarpeitaan.

Lähestysmistapa 3

  • Ymmärretään kuinka Wikimedia-materiaalia jälleenkäytetään ulkoisilla alustoilla ja tutkitaan kuinka kannustaa käyttäjiä niistä tulemaan taas Wikimedia-projekteille.

Lähestysmistapa 4

  • Lisätään Wikimedian-projektien tietoutta ja käyttöä kahdessa suuressa maapallon eteläisessä maassa.

Lähestysmistapa 5

  • Mahdollistetaan ja helpotetaan muille materiaalimme jälleenkäyttö ja liittyvien tuotteidensa luominen parantaen ja paremmin dokumentoiden ohjelmointirajapintojamme.

Lähestysmistapa 6

  • Parannetaan Wikipedian mobiiliappeja lisätäksemme käyttöä.

Ehdota omaa lähestysmistapaa.

  • Onko sinulla muunlaista toimintaideaa, jota meidän pitäisi priorisoida tukeaksemme tietoa? Anna meidän tietää!


  Thank you for contributing your thoughts to this consultation!