Opdater/Oppdater denne side/sida/sidan

English: Welcome to Skanwiki, a project to promote integration and cooperation among the Scandinavian Wikipedias.

Velkommen til Skanwiki

Dette er hovedsiden til et sted/plats for diskusjon og utvikling på tvers/gemensam utveckling av de fire skandinaviske wikipediaene, svenskspråkiga (sv), norsk (bokmål) (no), dansk (da) og norsk (nynorsk) (nn). Vi hører gjerne også fra andre skandinaviskspråklige wikipedianere, og retter en spesiell invitasjon til dem som skriver på de islandske, færøyske, grønlandske, nord-samiske og finske Wikimedia-prosjektene.

Den 30. desember 2015 fanns det 3 154 098 Wikipediaartiklar på skandinaviske språk (sv, no, da, nn), eller 3 205 916 dersom man räknar med islandsk og færøysk. Hade/Havde man räknat samman alla Wikipedior på nordiska språk till en enda hade/havde den blivit den nest största efter engelska. (Statistikgenvägar: sv no da nn is fo)

Metasidene/Metasidorna kan brukes/användas til/till å/att:

 
  • samle/samla ressurser/resurser som er av felles interesse for alle/alla tycker är intressant
  • diskutere/diskutera samarbeidsløsninger/samarbeteslösningar
  • skape/skapa et/ett skandinavisk/skandinaviskt wikipedia-nettverk/nätverk
  • fremme en felles innsats i et felles/gemensamt mål, en samling av all menneskelig/mänsklig kunnskap skrevet/skriven på de skandinaviske/skandinaviska språk/språken.
  • utvikle/utveckla standarder/standards

Hva metasidene ikke er:

  • en encyklopedi

Språklige retningslinjer/Språkliga riktlinjer

Alle språk, herunder alle skandinaviske språk/målformer, kan brukes på disse sidene. Språkene kan gjerne blandes, så lenge det blir forståelig for så mange som mulig. Bruk gjerne flere varianter av samme ord skilt med skråstrek/snedstreck (/) hvis de er fundamentalt forskjellige/ulike/avvikande fra språk til språk.

Skanwiki retningslinjer

Skanwiki-malen/skabelonen/mallen

For at en side skal være del av Skanwiki, må/måste den ha {{Skanwiki}}-malen/skabelonen/mallen på TOPPEN av artikkelen! Den blir da automatisk kategorisert under Category:Skanwiki, og i tillegg får den en lenke øverst på siden til siste/senaste endringer på Skanwiki (ved hjelp av funskjonen Special:Recentchangeslinked/Category:Skanwiki), til denne forside og til "Tinget" - Skanwikis diskussionsforum.

Alle Skanwiki-brukere oppfordres/uppmanas også til å legge inn [[Category:Skanwiki]] eller ovennevnte mal/skabelon/mall på brukersidene og brukerdiskusjonssidene slik at disse viser på "Siste/senaste endringer".

Plassering av sider

Det er en fordel hvis/om alle sider ligger lokalisert under denne siden, det vil si med tittelnavn Skanwiki etterfølgt av en skråstrek/snedstreck (/) og deretter navnet på artikkelen, som for eksempel Skanwiki/Tinget.

Verktyg/Værktøj/Verktøy

Skanwiki-nytt


Arkiv Edit