This page is a translated version of the page MediaWiki and the translation is 100% complete.

MediaWiki är wikiprogramvara släppt under GPL, som används av Wikimedia-projekt och andra. Det är en implementation av en wiki, en innehållssamling som alla fritt kan redigera. Den utvecklas genom Phabricator, vår instans av Phacilitys Phabricator.

Obs: namnet "MediaWiki" förväxlas ofta med flera andra liknande namn; se ordlistan för ett förtydligande.

MediaWiki 1.41.1 är den senaste stabila versionen, och rekommenderas för tredjepartsanvändare. De som håller i sina egna servrar borde uppdatera för säkerhetsanledningar. Special:Version visar vilken version en sida kör. Du kan leka i den lokala Sandlådan för att se denna version användas.

MediaWiki 1.41.1 finns att ladda ner från MediaWiki.org, en sida som också är ansvarig för programvarans dokumentation. MediaWiki 1.43.0-wmf.7 (b6ef248) används just nu på alla Wikimedia-sidor. Tredjepartsanvändare borde antagligen inte använda alfa/beta-versioner av MediaWiki på publika servrar just nu.

Om

Tekniska utvecklar-sektionen

Övrigt

Tekniskt

Versioner

Se mw:Version lifecycle för de senaste stödda MediaWiki-versionerna.

Databasdump

För nedladdningsbara dumpar av Wikipedias artikeldatabas, se Wikipedia:Databasnerladdning. För en beskrivning av databasformatet och fält, se databaslayout

För att skapa din egen dump av en lokal MediaWikisida kan du använda dumpBackup.php-skriptet som hittas i underhållsmappen i MediaWiki-installationsträdet.

En exempelinvokering till en full säkerhetskopia kan se ut som:

 php maintenance/dumpBackup.php --full > full.xml

Kommandoradalternativ för dumpBackup.php förklaras genom att köra det utan parametrar, alltså

 php maintenance/dumpBackup.php

Däremot finns det några extra odokumenterade alternativ i källkoden.

Se även

MediaWiki.org har en sida om det här på: