This page is a translated version of the page Huggle/Download and the translation is 100% complete.

De laatste versie van Huggle is 3.4.12. Het is sterk aanbevolen om altijd de laatste versie van Huggle te gebruiken, indien mogelijk.

Download

Windows/macOS

 
Indien Windows deze waarschuwing geeft, klik op "Meer info" om het te passeren.
Huidige versie (aanbevolen)
Open de applicatie, sluit dan de waarschuwing dat die app niet geopend kan worden. Ga naar de Syteemvoorkeuren > Beveiliging en Privacy > Altijd openen.
Je kan oudere versies bekijken.
Uitbreidingen
Lijst met alle JS uitbereidingen

Linux

 • Op alle Linux distro's met snap voorgeïnstalleerd (zoals Ubuntu 16.04 en nieuwer) kan Huggle eenvoudig worden geïnstalleerd middels:
  sudo snap install huggle
  
 • Indien je Linux distro geen snap heeft, volg dan deze instructies

Versies

De huidige versie is de release van Huggle met de meeste functies en de meest recente wijzigingen en bugfixes. De legacy versie is verouderd en wordt niet meer ondersteunt.

Probleemoplossing

Huggle uitvoeren onder Windows met High DPI beeldschermen (UHD)

 

Indien je gebruikmaakt van een High DPI beeldscherm en je maakt gebruik van beeldschaling (zeer waarschijnlijk), dien je je Huggle snelkoppeling te herconfigureren zodat dit functioneert zoals verwacht.

 • Eerst, installeer Huggle
 • Vervolgens, zoek de snelkoppeling die je gebruikt om Huggle op te starten (Bijvoorbeeld die in het Start Menu) klik er met de rechter muisknop op → Bestandslocatie openen
 • In Verkenner, klik rechts → Eigenschappen
 • Pas nu de instelling aan die weergeven wordt in de afbeelding rechts (Hoge DPI-schaalbaarheid negeren → Systeem)

Windows: Starten van applicatie mislukt <willekeurige error code>

Je hebt waarschijnlijk een bestaande 64-bits installatie overschreven met een 32-bit download (of andersom), met als gevolg dat bepaalde onderdelen nog voor de andere architectuur geconfigureerd zijn, waardoor het Windows Huggle niet kan starten.

Oplossing: Verwijder Huggle en verwijder vervolgens alle Huggle bestanden die over blijven in de Program Files map, vervolgens kun je Huggle opnieuw installeren. Kies hierbij voor de download die geschikt is voor de architectuur van jouw processor (waarschijnlijk 64-bit).

Vereisten

Optioneel, maar aanbevolen

 • IRC toegang (voor de irc.wikimedia.org recente wijzigingen stream)
 • Een breedband of snellere internet verbinding