Grants:Risk assessment during COVID-19/Frequently asked questions/nl

This page is a translated version of the page Grants:Risk assessment during COVID-19/Frequently asked questions and the translation is 100% complete.

Wat moet ik doen als ik een oranje/rood/donkerrood op mijn Risk Severity Matrix heb? Kan ik nog een voorstel indienen?

Nee, dat kan niet. Dit geeft aan dat u niet over de juiste controles beschikt om het risico voor de bezoekers van uw evenement/activiteit te beperken. U moet teruggaan en nadenken over hoe u de controles die u hebt ingevoerd kunt verbeteren of de reikwijdte van het evenement/de activiteit kunt aanpassen om het risico te beperken. Bekijk de Checklist voor persoonlijke bijeenkomsten om te zien hoe u uw controles kunt verbeteren.

Hoe weet ik wat het niveau van actieve gemeenschap in mijn regio is?

U kunt de pagina's ISOS covid-19 per locatie, IATA Travel Centre of de CDC-Travel Aanbevelingen per land gebruiken, om de status van uw land te bepalen.

Wat moet ik doen om een uitbraak in mijn evenement te voorkomen?

We hebben alle beste aanpakken uiteengezet die we aanbevelen om de gezondheid en veiligheid van uw bezoekers te waarborgen met onze Checklist voor persoonlijk verzamelen. Ze bevatten:

  • Neem in een vroeg stadium contact op met lokale en nationale volksgezondheidsautoriteiten.
  • Vraag en herinner regelmatig: minimaliseer contact en handdrukken, was u handen vaak gedurende 20 seconden, gebruik handgel, een mondkapje en houd zoveel mogelijk afstand.
  • Sta geen activiteiten toe waarbij deelnemers in nauw persoonlijk contact moeten komen. Zoals het gebruik van de computer van iemand anders; sociale activiteiten zoals kookles; Karaoke enz.
  • Zorg ervoor dat op uw locatie sociale afstand houden mogelijk is.
  • Verzorg alleen voorverpakte voedsel en drank en vraag om uitwisseling daarvan te vermijden.
  • Alle deelnemers moeten een masker en sanitaire stations krijgen.
  • Vervolgens wordt gevraagd aan de deelnemers thuis te blijven als ze symptomen van COVID-19 hebben of als ze in de afgelopen 14 dagen rechtstreeks contact hadden gehad met een persoon die met of vermoedelijk met COVID-19 is gediagnosticeerd.

Wat als mijn lokale gezondheidsautoriteit geen sociale afstand of het dragen van een masker in binnenruimtes verplicht stelt?

Door een subsidie te aanvaarden, verbindt u zich ertoe alle lokale wetten en beperkingen te volgen. Als dat niet omvat het houden van sociale afstand of het dragen van een masker, bent u niet verplicht om dat te doen. Maar sociale distantie en maskers blijven een goede praktijk om de kans op een uitbraak te verminderen.

Wat moet ik doen als een deelnemer symptomen van COVID-19 vertoont tijdens mijn evenement?

Scheid ze zo snel mogelijk van andere deelnemers, geef ze een nieuw gezichtsmasker en neem onmiddellijk contact op met een kliniek of gezondheidspost voor verdere instructies. Als bij deze persoon later de diagnose COVID-19 wordt gesteld, neem dan contact op met lokale volksgezondheidsfunctionarissen om hen hiervan op de hoogte te stellen. Zorg ervoor dat u directe contactgegevens hebt van alle deelnemers aan het evenement.

Mijn evenement is geannuleerd. Wat moet ik doen?

Neem contact op met uw programma-agent en laat het ze weten. Ze zullen u naar de volgende stappen leiden.

Kan ik een evenement organiseren waarvoor men internationaal moet reizen?

Nee. Internationale evenementen komen nu niet in aanmerking. Dit geldt ook voor reizen tussen staten of binnen de EU. Hier vindt u meer voorbeelden van evenementen en activiteiten die binnen het bereik vallen.

Wat als een van de deelnemers aan mijn evenement geen masker draagt of geen sociale afstand houdt, ook al is dit vereist door mijn lokale gezondheidsautoriteit?

U moet personeel/vrijwilligers aanwijzen om deze regels te handhaven. Maak vooraf duidelijk dat het voldoen aan veiligheidsbeleid en procedures een voorwaarde is voor deelname aan het evenement. Elke deelnemer die het veiligheidsbeleid overtreedt, wordt gevraagd het evenement te verlaten.

Wat als ik er na mijn evenement achter kom dat een van de deelnemers COVID-19 heeft opgelopen?

Neem onmiddellijk contact op met de lokale gezondheidsdienst. We raden u sterk aan om contactgegevens van alle deelnemers bij uw evenement te verzamelen, in het geval er een verdachte of bevestigde geval van COVID-19 is onder de deelnemers. U moet aan deelnemers duidelijk maken dat deze informatie met de lokale overheid zal worden gedeeld om snel contact op te sporen als een deelnemer van het evenement ziek wordt met COVID-19.

Wat moet ik doen als ik geen voorbeeld van mijn voorgestelde evenement kan vinden op de lijst met geschiktheidscriteria? Komt mijn evenement in aanmerking voor financiering?

Als u uw voorgestelde evenement of activiteit niet op deze lijst kunt vinden, betekent dit niet dat het niet kan worden overwogen. Dit is alleen om u enkele voorbeelden te geven van dingen die voldoen aan onze richtlijnen met betrekking tot COVID-19.