Fundraising 2011/Kaldari Letter/ca

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Internet als seus orígens va ser un invent molt guai.

Durant els "Vells Temps" dels anys 90, hi va haver tanta diversitat a Internet que es percebia més com una comunitat de gent interessant en lloc de - vostè sap - la idea de televisió glorificada, que és bàsicament el que sembla actualment.

Jo era un dels voluntaris que va crear la Viquipèdia. I hem decidit fa molt temps que l'intercanvi d'informació i la educació de la gent és més important que guanyar diners. És per això que la Viquipèdia es gestionada per una organització sense ànim de lucre, i mai de la vida publicarà anuncis.

Ara bé, costa diners mantenir els servidors funcionant i pagar a un petit equip de treballadors assalariats. Però en lloc de tenir anunciants i la seva influència financera distorsionant, el que nosaltres fem és demanar als nostres usuaris que votin amb els seus diners per donar suport a una comunitat real de persones que representen alguna cosa diferent a l'Internet. Si us plau, ajudeu amb 5 o 10 euros o el que pugueu.

Després d'anys d'edició a la Viquipèdia, finalment em vaig unir a l'equip com un desenvolupador de programari. I et puc dir, la infraestructura que suporta la Viquipèdia és gairebé tan minimalista com sembla.

Google pot tenir a prop d'un milió de servidors. Yahoo compta amb aproximadament 13.000 empleats. Nosaltres tenim 679 servidors i 95 empleats.

Viquipèdia està en el cinquè lloc de l'Internet per nombre de visites i serveix a 470 milions de persones diferents cada mes - milers de milions de visites!

La millor cosa sobre la donació és que quan vostè contribueix amb 10$ a la Viquipèdia, el valor d'aquest es multiplica. Si aquests 10$ ajuden a pagar el salari d'un programador, que desenvolupa una eina que permet a 1.000 voluntaris fer alguna cosa gran a la Viquipèdia, llavors tot d'una, el seus 10$ han sigut més productius que si els haguessin utilitzat a qualsevol altre lloc web.

La seva donació ens ajudarà a continuar millorant la Viquipèdia - i així assegurar-nos que almenys aquesta part de Internet continuï essent guai.

Gràcies,

Ryan Kaldari
Programador de la Viquipèdia