Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/no

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Jeg er en frivillig.

Jeg får ikke betalt et øre for mitt arbeid på Wikipedia, og det gjør heller ikke våre tusenvis av andre frivillige forfattere og redaktører. Da jeg grunnla Wikipedia, kunne jeg ha gjort det til kommersielt selskap med reklamebannere, men jeg bestemte meg for å gjøre noe annerledes.

Handel er bra. Reklame er ikke et onde. Men det hører ikke hjemme her. Ikke i Wikipedia.

Wikipedia er noe spesielt. Det er som et bibliotek eller en offentlig park. Det er som et tempel for sinnet. Det er et sted vi alle kan gå for å tenke, for å lære og for å dele vår kunnskap med andre. Det er et unikt menneskelig prosjekt, det første av sitt slag i historien. Det er et humanitært prosjekt for å bringe et gratis encyklopedi til hvert eneste menneske på planeten.

Hver eneste person.

Hvis alle Wikipedias 400 millioner brukere vil donere $ 5 hver, ville vi ha 100 ganger så mye penger som vi trenger. Vi er en liten organisasjon, og jeg har jobbet hardt gjennom årene for å holde oss slank og stram. Vi oppfyller vårt formål, og lar andre sløse.

For å gjøre dette uten å ty til reklame, trenger vi deg. Det er du som holder denne drømmen i live. Det er du som har opprettet Wikipedia. Det er dere som tror at et sted med ettertanke og læring er verdt å ha.

I år kan du muligens vurdere å gjøre en donasjon på $ 5, $ 20, $ 50 eller hva du kan ta deg råd til for å beskytte og opprettholde Wikipedia.

Takk,

Jimmy Wales

Wikipedia Founder