Fundraising 2011/Brandon Letter/no

Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Det føles som om jeg lever ut første linje av nekrologen min.

Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre noe annet i mitt liv som vil være like viktig som det jeg gjør for Wikipedia. Vi lager ikke bare et leksikon, vi jobber for å gjøre folk frie. Når vi har tilgang til fri kunnskap, er vi bedre mennesker. Vi forstår at verden er større enn oss, og vi blir fylt med toleranse og forståelse.

Wikipedia er verdens femte største nettsted. Jeg jobber for den lille ideelle organisasjonen som holder det online. Vi har ikke reklamer, fordi det ville ofre uavhengigheten vår. Denne siden er ikke og bør aldri bli et propagandaverktøy.

Arbeidet vårt er mulig takket være donasjoner fra leserne våre. Vil du hjelpe til å beskytte Wikipedia ved å donere $5, €10, ¥1000 eller hva du kan unnvære?

Jeg jobber for Wikimedia Foundation fordi hele min sjel forteller meg at det er den rette tingen å gjøre. Jeg har jobbet i store teknologifirmaer og hjulpet til med å utvikle ting som er designet for å stjele penger fra en eller annen unge som ikke er klar over det. Jeg pleide å komme hjem fra jobb og føle meg tom.

Du vet kanskje ikke dette, men Wikimedia Foundation opererer med veldig få ansatte. De andre av de ti mest besøkte nettstedene har titusener av ansatte og massive budsjetter. Men de produserer en brøkdel av det vi gjør med småpenger i forhold.

Når du gir til Wikipedia, støtter du fri kunnskap verden over. Ikke bare etterlater du en arv til dine barn og deres barn, du hjelper mennesker verden over som har tilgang til denne skatten. Du sikrer at også alle andre en dag vil få denne tilgangen.

Takk,

Brandon Harris
Programmerer, Wikimedia Foundation