Feminismi ja kansanperinne 2021

This page is a translated version of the page Feminism and Folklore 2021 and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.
 • Wiki rakastaa kansanperinnettä kotona
 • 2024
 • 2023
 • 2022
 • 2021
 • 2020
 • 2019
 • Commonsin etusivu
Tervetuloa feminismiin ja kansanperinteeseen!


Feminismi ja kansanperinne on kansainvälinen kirjoituskilpailu, joka järjestetään Wikipediassa vuosittain helmi- maaliskuussa, jotta dokumentoitaisiin kansankulttuureja ja kansanperinnettä koskevia naisia maailman eri alueilla Wikipediassa. Tämä projekti on Wikipedia-painos valokuvakampanjasta Wiki Loves Folklore (WLF), joka järjestetään Wikimedia Commonsissa dokumentoimaan kansanperinteen perinteitä ympäri maailmaa.

Kilpailun perustavoitteena on kerätä ihmisten kulttuurista monimuotoisuutta koskevia artikkeleita maailmanlaajuiseen ilmaiseen tietosanakirjaan Wikipediaan ja muihin Wikimedia Foundation -säätiön projekteihin. Tänä vuonna keskitymme kansankulttuuriin ympäri maailmaa kiinnittäen erityistä huomiota sukupuolten välisen aukon poistamiseen, koska teemme yhteistyötä muiden tytäryhtiöiden ja ryhmien kanssa ympäri maailmaa.

Vuodesta 2019 lähtien olemme järjestäneet monikielisen Wikipedia-kilpailun ja valinneet projektin sijoittamisen Metaan, mikä mahdollistaa wikien, kielien ja projektien välisen yhteistyön edistävän globaalin Wikilove-liikkeen todellista puolta. Esitettävien artikkeleiden on vastattava teemaa, mikä tarkoittaa, että suurin osa käyttäjistä voi löytää useita aiheeseen liittyviä aiheita, olipa kyseessä festivaalit, tanssit, keittiö, vaatetus tai jokapäiväinen elämä korostaen kyseisen alueen kansankulttuuria. Voit vapaasti valita artikkelin työluettelostamme tai valita oman aiheen, jos se liittyy pääteemaan ja keskittyy sukupuolten välisen aukon poistamiseen. Aineettomalla kulttuuriperinnöllä on eri merkitykset eri ryhmille, joten se tarkastelee sisällön parantamista, auttaa kulttuurienvälistä vuoropuhelua ja kannustaa vastavuoroisesti kunnioittamaan muita elämäntapoja. Se tuo myös kulttuurisen monimuotoisuuden tietämystä käyttäjien kulutukseen.

Teema

This year Feminism and Folklore will focus on feminism, women biographies and gender-focused topics for the project in league with Wiki Loves Folklore gender gap focus with folk culture theme on Wikipedia.

Helmikuu: Kansanperinne ympäri maailmaa, muun muassa kansanjuhlat, kansantanssit, kansanmusiikki, kansanaktiviteetit, kansanpelit, kansankeittiö, kansanvaatteet, satuja, kansanäytelmiä, kansantaide, kansanuskonto, mytologia jne.

Women in folklore – includes but is not limited to, women and queer personalities in folklore, folk culture (folk artists, folk dancers, folk singers, folk musicians, folk game athletes, women in mythology, women warriors in folklore, witches and witch hunting, fairy tales and more).

Aikajana

1. helmikuuta 2021 00:01 UTC - 31. maaliskuuta 2021 11:59 UTC

Säännöt

Laajennetun tai uuden artikkelin tulee olla vähintään 3000 tavua. Artikkelia ei pidä kääntää koneella. Artikkeli tulisi laajentaa tai luoda 1. helmikuuta - 31. maaliskuuta välisenä aikana. Artikkelin tulisi olla feminismin ja kansanperinteen aiheita. Tekijänoikeusrikkomuksia tai merkittävyysongelmia ei pitäisi olla, ja artikkelissa tulisi olla asianmukaiset viitteet Wikipedian käytäntöjen mukaisesti. On suositeltavaa, että paikallinen koordinaattori asettaa Wikipedia-kampanjan Fountain-työkalulle. Voit asettaa projektin myös kojelautaan. Tulokset artikkeliluettelon kanssa on lueteltava MediaWiki-projektin tulossivulla, jos paikallinen koordinaattori ei asenna Fountain-työkalua. Jos sinulla on apua Fountain-työkalun asennuksessa, ota yhteyttä (sähköpostillasi).

Palkinnot

Palkinnot tärkeimmille muokkaajille (useimmat artikkelit):

 • 1. palkinto: 300 USD
 • 2. palkinto: 200 USD
 • 3. palkinto: 100 USD
 • 15 parasta lohdutuspalkintoa: 10 USD kukin

Jury Notice

Please complete the jury work and declare the results by 15 April or your community will be ineligible to receive prizes.