Wikimedia Foundation elections/Board elections/2006/Officials/sv

2006 Val till Wikimedia Foundations styrelse
Organisation


Valfunktionärer är personer som utsetts av Wikimedia Foundations styrelse för att övervaka Wikimedias officiella omröstningar. Detta officiella uppdrag är inte ett permanent sådant, och valfunktionärerna kan komma att bli olika inför varje val. Vilken användare som helst kan bli funktionär för ett val, om denne agerar sedan uppdraget utlysts på mailinglistan Foundation-l. Styrelsen väljer en eller flera valfunktionärer bland som anmält intresse.

Valfunktionärer måste vara användare på ett eller flera Wikimedia-projekt, ochfår inte själva kandidera i det val det gäller. Valfunktionärer får inte rösta i det val som de leder.

Valfunktionärerna ansvarar för att kontrollera röstloggarna, och för att försöka uppnå att röster av marionetter inte räknas med. Valfunktionärerna ska offentliggöra valet. Vad gäller val över flera eller alla projekt ska valfunktionärerna arbeta tillsammans med översättningssamordnare för att säkerställa att alla projekt har likvärdig tillgång till information om röstandet. De ska utforma valets regler och se till så att dessa följs, exempelvis genom att stryka röster från användare som röstat flera gånger än de får. Valfunktionärerna är ansvariga för att utannonserade och distribuering av valresultatet. De ska även anstränga sig för att svara på frågor om valet.

Tidigare valfunktionärer

edit