Wikipedia Language Challenge/sv

This page is a translated version of the page Wikipedia Language Challenge and the translation is 90% complete.

Archives

Other languages:

Introduktion

Det här är ett spel för att internationalisera Wikipedia och för att öka samarbetet mellan de olika språkversionerna. Genom att nominera en artikel kan du få andra språkversioner att skapa artiklar i de ämnen du tycker är intressanta. Föreställ dig att få en artikel om nationalmåltiden i ditt land eller en dans från din kultur i en Wikipedia som läses av personer på en annan kontinent. Målet med tävlingen är att skapa så många och så långa artikelkedjor som möjligt, det vill säga serier med så många språkversioner för de nominerade artiklarna som möjligt.

This competition will run for four weeks and all winners will get to choose from a variety of prizes, all donated by Wikipedians around the globe.

Regler

1. Varje Wikipedian får starta en (eller flera) kedjor. Alla ämnen är tillåtna och de finns inga avgränsningar så länge artiklarna passar på Wikipedia.

2. Wikipedianer som går med i kedjan gör så genom att översätta eller skapa en artikel i ämnet på en annan språkversion.

3. Nya artiklar måste vara minst 2000 tecken långa (utan mallar, tabeller etc)

4. I slutet av tävlingen får varje Wikipedian som har bidragit i en kedja lika många poäng som antalet språkversioner i kedjan.

5. Den Wikipedian som har fått flest sammanlagda poäng vinner.

Så spelar du

Du har två sätt att spela på:

  • Starta en ny kedja: för att starta en ny kedja, kontrollera att ingen redan har startat en kedja i ämnet. Om inte, lägg till en ny rad i listan med startade kedjor. Skriv namnet på artikeln, ditt användarnamn och en kort motivering varför du valt detta ämne (valfritt). Ju bättre motivation desto större chans att ditt ämne översätts till andra språkversioner
  • Bidra till en existerande kedja: Efter att du valt ett ämne ur nomineringslistan och har skapat en artikel på ett nytt språk lägg till det på denna [undersida] och poängen hamnar automatiskt på denna [resultatsida].

Priser

Nedan hittar du en lista för alla deltagare i Wikipedia Language Challenge. Att donera ett pris är väldigt enkelt: Lägg gärna till en kort beskrivning och signera ditt inlägg.

Klicka här för att lägga till priser

Eftersom detta är en internationell tävling uppmuntras donatorerna att donera priser som är specifika för sitt land (tänk dig en Wikipedian från Sverige som vinner kaffe donerat av en Wikipedian från Turkiet eller en deltagare från Argentina som vinner en flaska Sovetskoye Shampanskoye donerat från någon i Ryssland). Självklart kan priser också vara relaterade till Wikipedia (Wikipedia t-shirts, kaffemuggar etc.) eller vad som helst du tror skulle göra en Wikipedian i en annan del av världen lycklig.

  1. Please add your donation and sign here

Tidplan

  • Tävlingens start: 1 december 2008
  • Tävlingens slut: 31 december 2008