Wikimedia user groups/Wikipage setup guide/nl

This page is a translated version of the page Wikimedia user groups/Wikipage setup guide and the translation is 100% complete.

Dit is een eenvoudig te lezen inleiding in het proces van het maken van een Wikimedia gebruikersgroep wikipagina. Het is ontworpen om uw gebruikersgroep te helpen een aanwezigheid op Meta-Wiki te creëren, die u kunt gebruiken om reclame te maken voor uw groep en uw activiteiten te documenteren.


Het aanmaken van een wikipagina

Om snel aan de slag te gaan, voert u gewoon de naam van uw gebruikersgroep in op dit formulier en klikt u op de knop "Pagina aanmaken".

Zie Wikimedia Community User Group Wikiland voor een voorbeeld wikipagina voor een fictieve Wikimedia gebruikersgroep.Aanbevelingen voor uw wikipagina
  • U moet niet te uitgebreid zijn, het belangrijkste is om uw informatie naar buiten te brengen
  • Zelfs als Engels de primaire taal van uw groep is, kunt u overwegen om het vertaalsysteem van Meta-Wiki te gebruiken om uw pagina toegankelijker te maken
  • Beginnen in het Engels en het gebruik van het vertaalsysteem van Meta-Wiki is de beste manier om uw inhoud in meerdere talen beschikbaar te krijgen


Veelgestelde vragen
Waarom zouden we een wikipagina aanmaken?
Het onderhouden van een wikipagina is een onderdeel van de Gedragscode voor een Wikimedia-gebruikersgroep:
"U moet zich transparant gedragen, inclusief het onderhouden van een wikipagina van het Wikimedia-project die uw groep en haar activiteiten beschrijft, en het verstrekken van een jaarlijkse update van uw activiteiten aan de Wikimedia-gemeenschap en de Wikimedia Foundation. U moet dit rapport posten als een update op Meta-Wiki."
Deze pagina's zijn niet alleen een methode om aan de rapportagevereisten te voldoen, maar ook een uitstekende manier om uw groep en haar activiteiten te promoten.
Waar kunnen we hulp krijgen voor onze wikipagina?
Het MediaWiki Handboek bevat een sectie om pagina-editors te helpen.