Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Eliane Dominique Yao/ca

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Eliane Dominique Yao and the translation is 100% complete.

Yao Eliane Dominique (Yasield)

Yasield (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
 
Taller de formació sobre Wikidata organitzat pel grup wikimousso el dissabte 16 de març de 2019
 • Personals:
  • Nom: Yao Eliane Dominique
  • Ubicació: Abidjan, Costa d'Ivori
  • Llengües: francès
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: 2013
  • Wikis on és actiu: Viquipèdia
statement (Not more than 450 words) Soc membre del moviment Wikimedia des del 2013. Estic involucrada en el grup d'usuaris de Costa d'Ivori per lluitar contra la bretxa de contingut de gènere al meu país. El 2016, vaig ser seleccionada per la junta per dirigir l'equip que treballava al projecte Wiki Loves Women. Després de l'èxit d'aquest projecte que va donar importants results resultats a Costa d'Ivori entre el 2016 i el 2017, vaig iniciar un projecte anomenat Wikimousso (Dona wiki), l'objectiu del qual és produir contingut de qualitat sobre dones notables del meu país per reduir la bretxa de contingut. Aquest projecte ens permet avui dia donar visibilitat a dones les accions de les quals tenen un impacte positiu considerable sobre la població del nostre país en projectes wiki com la Viquipèdia, Wikidata, Wikicommons i Viquidites. Des del 2017, he estat dirigint activament l'equip d'aquest projecte que hem presentat en diverses reunions internacionals com ara Wikiindaba, la WikiConvention francòfona, o Wikimania.

Com a vicepresidenta i membre de la junta entre el 2018 i el 2021, vaig representar el meu grup d'usuaris en diverses reunions comunitàries importants, com la Wikimedia Summit. Com a ambaixadora regional d'Art+Feminisme a l'Àfrica francòfona des de fa tres anys, també contribueixo a la construcció de capacitats de viquipedistes de parla francesa d'altres països de la meva regió. Aquest conjunt d'experiències em permet tenir una visió general del moviment i comprendre la importància i la urgència de la Junta Directiva per operar sobre la base de prioritats precises orientades a resultats a curt i llarg termini. M'agradaria formar part de la Junta Directiva per ajudar l'equip a reforçar els èxits i les accions ja ben fetes, per contribuir a la diversificació de les decisions tenint en compte l'interès de tota la comunitat. En ser també una professional de la comunicació, un dels meus objectius és també ajudar el moviment a millorar la seva política de comunicació i adaptar una estratègia a les diferents comunitats membres.

Top 3 Board priorities *
 • Restabliment dels òrgans de govern: és important que el Moviment restableixi els seus òrgans de govern el més aviat possible per tal d'evolucionar les accions i continuar el desenvolupament de la nostra comunitat.
 • Millorar la comunicació de la Fundació: millorar el sistema de comunicació del moviment per descentralitzar la informació.
 • Reforçar el sistema de bon govern del moviment diversificant les habilitats i els coneixements tècnics de la Junta Directiva per a un moviment encara més inclusiu.
Top 3 Movement Strategy priorities *
 • Construcció de capacitats: és aconsellable ajudar a construir les capacitats de les comunitats segons els seus punts forts i febles en el moviment.
 • Descentralització: cal acostar la fundació a les comunitats per facilitar certs procediments administratius.
 • Equitat en la presa de decisions: per a mi, totes les decisions importants relacionades amb la vida del moviment han de tenir en compte l'opinió de totes les comunitats i afiliats que són grans forces de propostes.
Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat:   Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:30, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació:   Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:15, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

7 anys
 • 2013-2017: Auditora del meu Grup d'Usuaris
 • 2018-2021: Vicepresidenta del Grup d'Usuaris de Costa d'Ivori
 • Des del 2017: cap de projectes wiki
 • 2018 - 2021: Ambaixadora regional d'Art+Feminisme de l'Àfrica francòfona

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

Vaig ser membre de la junta executiva del Grup d'Usuaris durant 4 anys, vaig treballar per al govern del meu país al Ministeri de Comunicació i Mitjans com a subdirectora de comunicació i actualment treballo per a una ONG internacional estatunidenca.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

He ocupat càrrecs de responsabilitat en el camp de la comunicació i les relacions públiques durant més de vuit anys i pertanyo al comitè de presa de decisions de la meva empresa actual, on sóc responsable de la comunicació regional per a vuit països.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

Mai abans no he estat a la junta ni he ocupat cap càrrec a la fundació, però tinc una bona experiència en la presa de decisions i el treball en equip després d'haver treballat i format part de diverses juntes de l'associació.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Mai no m'han estigmatitzat de manera directa, però pertanyo a una comunitat ètnica que tendeix a dictaminar judicis sobre persones que semblen ser diferents financerament o segons la seva posició en la societat.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Vaig néixer i visc a Costa d'Ivori i conec perfectament la cultura d'aquest país. Havent viscut o viatjat a països europeus, tinc un coneixement general i intercultural d'alguns països.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

La meva llengua materna és el francès i també tinc un nivell intermedi d'anglès

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Costa d'Ivori encara no ha arribat al punt de la plena inclusió en termes de diversitat i llibertat de vida. El sistema ivorià tindria dificultats, per exemple, per permetre'ns organitzar un esdeveniment LGBT de manera oficial.