Правна служба на Фондацијата Викимедија/Новости за УО 2023

This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation Legal department/2023 ToU updates and the translation is 40% complete.
Outdated translations are marked like this.
Измени во Условите на употреба 2023

Правната служба на Фондацијата Викимедија собира мислења од членовите на заедницата во врска со измена на Условите на употреба на Викимедија. Консултацијата трае од 21 февруари до 24 април 2023 г.

Условите на употреба (УО) се правните услови под кои се користат мрежните места вдомени од Фондацијата Викимедија.

Како дел од ова собирање на мислења, Правната служба дава нацрт-предлог за кој вие би дале ваши наоѓања од февруари до април. Нацртот ќе биде преведен на неколку јазици, а мислењата може да бидат на било кој јазик.