Wikimedia CEE Spring 2016

This page is a translated version of the page Wikimedia CEE Spring 2016 and the translation is 38% complete.

Wikimedia CEE Spring 2016 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon.

Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa Pranvera që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri në 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqëndruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni. Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen e strukturës.

Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktonjnë këto artikuj.

The more participants, the merrier. If there are new countries to join during the spring, local organisers should work on the list of tasks — and have fun!


International organisers

Feel free to contact all of us with any questions concerning CEE Spring!

Name Username Country Affiliation
Nikola Kalchev Лорд Бъмбъри Bulgaria Wikimedians of Bulgaria User Group
Vira Motorko Ата Ukraine Wikimedia Ukraine
Natalia Szafran-Kozakowska Magalia Poland Wikimedia Polska
Bekhruzbek Ochilov Lingveno Uzbekistan Esperanto and Free Knowledge

Technical support

CEE Spring would not have been possible without the three magicians from the East.

Username Bot name What does the bot do? Where does it write?
Base BaseBot Collects all statistics needed for the evaluation of the project and much more User:BaseBot/CEES/MMXVI
Александр Сигачёв Botik Collects the same data as last year and enables comparison Wikimedia CEE Spring 2016/Structure/Statistics
Voll, Jura1 Module and template for the article lists

Blog and social media

Press releases

See also